23 Nisan'da Çalışmak Zorunda Olan Çocuklar

Gaziantep'te coşkuyla kutlanan 23 Nisan'da yaşıtları doyasıya eğlenirken, onlar ise aile bütçesine katkıda bulunmak için çalıştılar.
Metin Demir Ulusal Egemenlik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yunus Emre 


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bazı çocuklar eğlenmek için arkadaşlarıyla birlikte Kamil Ocak Stadyumu'na akın ederken bazıları ise, aile bütçesine katkıda bulunmak için stadyum önünde simit, su ve hediyelik eşya satışında bulundular. Yaşıtları stadyumda düzenlenen programı izlemek için gelirken, Yunus Emre İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Metin Demir ise sabahın erken saatinde çalışmak üzere stadyumun önünde hazır bulundu. Demir, ailesinin 3 evladından en küçük erkek çocuğu olan Metin, diğer kardeşlerinin kız olmasından dolayı çareyi babasına destek çıkmakta buldu. Hem okuyan hem de boş zamanlarında aile bütçesine katkıda bulunmak için babası gibi simit satan Metin Demir, ' Ben simit satarak aileme yardımcı oluyorum. Evin geçimini babamla birlikte sağlıyoruz. Çok tuhaf bir duygu yaşıyorum. Ben simit satarken arkadaşlarım ise eğleniyorlar. Eğlenemediğim için biraz üzülüyorum. Bende eğlenmek istiyorum ancak aileme yardımcı oluyorum ' dedi.

Diğer günler çalıştığını ancak 23 Nisan bayramında izinli olduğunu belirten Hatice Büyükbeşe İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Cemil Duman ise, ' Ben hafta sonları amcamın yanında çalışıyorum. Bugün 23 Nisan olduğu için işe gitmedim. Arkadaşlarım ile birlikte eğlenmek için stadyuma geldik. Bugün çocukların bayramı çok mutluyum. Arkadaşlarım ile birlikte stadyumdaki programları izleyip çekirdek yiyoruz ' diye konuştu.

23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı