15 ülke, 58 şehirden 85 bin kişi aynı anda koştu

Gaziantep Büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin maraton başlangıç işaretini vermesi
Belediye Başkanı Düşman İşgali Para Ödülü Bombalı Saldırı Polis Ekipleri 

-Maraton başlangıcı koşucuların başlangıç çizgisinden çıkışı
-Maraton başlangıcı havadan görüntüler
-104 Gazinin halk koşusuna katılması?, ısınma görüntüleri İlgili detaylar ve röportajlar
-Etkinliğe bir aylık bebeğiyle katılan vatandaş röportajı
-Koşuya katılan Down sendromlurla röportaj
-Gazi Güleç ile röportaj

( GAZİANTEP )- 6 bin 317 kişi için koştular- Vücuduna 8 Şarapnel isabet eden gazi koşudaydı GAZİANTEP

- Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun iş birliğinde 2’nci Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu düzenlendi.
İl protokolünün, 6317 numaralı formayı giymesi dikkatlerden kaçmadı. Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yarışın startını verdi. Genciyle, yaşlısıyla kadınıyla çocuğuyla 85 bin Gaziantepli kurtuluşa doğru koştu. Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen 2’nci Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nda on binler, Tarihi Antep Savunması’nda şehit düşen 6 bin 317 kişinin hatırasını yaşatmak adına Büyükşehir Belediyesi önüne pazar sabahı erken saatte toplandı. Türkiye’nin en prestijli yarı maraton ve halk koşusu olarak gösterilen etkinliğe Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak tüm il protokolü yer aldı. 2’nci Gazi Yarı Maratonu’nda Dünya’nın 15 farklı ülkesinden ve Türkiye’nin 58 ilinden 45’i milli olmak üzere 991 profesyonel atlet yarıştı, 5 kilometre Halk Koşusu’nda ise 85 bin Gaziantepli, kurtuluşa koştu. "100 yıllık destanın temsilcileriyiz" Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çok gururluyuz. 100 yıllık destanın temsilcileriyiz. Bu şehir, baş veren baş eğmeyen bir şehirdir. İman varsa imkan vardır. 6 bin 317 şehit için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için koşuyoruz. 15 Temmuz şehitleri ve gazilerimiz için koşuyoruz. Geleceğin Türkiye’si ve gençlerimiz için koşuyoruz. Sporuyla, genciyle, kadınıyla yükselen Gaziantep için koşuyoruz. 100 yıl sonra bizim torunlarımız da biz nasıl ecdadımızla iftihar ediyorsak onlar da bizimle onur duyacaklar, iftihar edecekler” dedi.
Gaziantep Valisi Davut Gül ise, “Antep savunmasının 100’üncü yılına gidiyoruz. 25 Aralık’ı bu Pazar günü Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bütün vatandaşlarımızın katılımıyla başlatıyoruz. Başta emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu’na çalışma arkadaşlarına ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
"Vücuduna 8 Şarapnel isabet eden Gazi koşudaydı" 2012 yılında teröristlerin saldırısı sonucu vücuduna 8 şarapnel parçası isabet eden Gazi Mesut Güleç, Gazi koşusuna katıldığını ihtiyaç halinde yine göreve hazır olduğunu ifade etti.
Gazi Güleç, oğlunun ismini Umut koyduğunu belirterek, umutlar asla tükenmesin diye bu ismi verdiğinin altını çizdi. Gazi Güleç, 21 Mart Nevruz gerginliği nedeniyle Sakarya’dan Diyarbakır’a takviye güç olarak gönderilen polis ekipleri arasındaydı. PKK’lı bir teröristin AK Parti İl Binası’na düzenlediği bombalı saldırıda yaralanmıştı. Burç kavşağı yönünde gidiş-dönüş olarak koşulan 21,1 kilometrelik Gazi Yarı Maratonu’nda erkeklerde; Sezgin Ataç 1 saat 3 dakika 54 saniyeyle birinci, Saffet Elkatmış 1 saat 4 dakika 7 saniyeyle ikinci, Alper Demir 1 saat 4 dakika 26 saniyeyle üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde, Esma Aydemir 1 saat 15 dakika 37 saniyeyle ipi göğüsledi, Aydemir’i Yayla Kılıç 1 saat 15 dakika 50 saniyeyle, Fatma Demir 1 saat 16 dakika 38 saniyeyle takip etti. Koşuya katılanlar ise şehit ve gaziler için koştuklarını ve kendilerinin onlara minnettar olduğunu ifade etti.
Yarışmada, birinciye 10 bin lira, ikinciye 9 bin lira, üçüncüye 8 bin lira para ödülü verildi.
Halk koşusunda ilk 10’a girenler ise bisikletle ödüllendirildi. Dereceye girelere ödülleri, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin takdim etti.
22 Aralık 2019 Pazar günü yayınlandı