1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarına Katılan Çelik Soruları Cevapladı

Tandoğan Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kutlamaların 1 Mayıs'ın ruhuna uygun olarak kutlandığını belirterek, memurların zam talepleriyle ilgili olarak ise, ' Bu konu masada artık. Bakanların bu konuda bir insiyatifi yok. Masadan çıkacak olan oran neyse, veya masada çıkmaz ise hakem heyetine gidecek olan oran nihai şeklini alacak. Hepimiz buna uymak zorundayız ' diye konuştu.
Başbakan Necmettin Erbakan Son Dizisi 1 Mayıs 


Tandoğan Meydanındaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kutlamaları takip eden gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kutlamalarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, ' Son derece güzel bir katılım var. 1 Mayıs'ın ruhuna uygun emek ve dayanışma günü anlamında kutlanıyor. Umarım diğer illerdeki kutlamalarda bu çerçevede devam ediyordur. Diğer illerdeki tüm kutlamalara selamlarımızı gönderiyoruz ' dedi. Dün gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerini hatırlatan Bakan Faruk Çelik, ' Dünkü toplu sözleşme görüşmeleri olduğu için Ankara'da kaldık, Bursa'da olsaydık Bursa'daki kutlamalara da katılırdık. Bir ayrımcılık falan söz konusu değil, ancak fevkalede olgun bir şekilde geçiyor kutlamalar ' diye konuştu.

Bakan Çelik, Memurların yüzde 50 oranında zam istemesini de ' Memurların talepleri var ve bu konu masada artık. Bakanların bu konuda bir insiyatifi yok. Masadan çıkacak olan oran neyse, veya masada çıkmaz ise hakem heyetine gidecek olan oran nihai şeklini alacak. Hepimiz buna uymak zorundayız. Adapte olmamız gerekiyor. Birçok kesimin yeni sistemi kavrayamadığını görüyorum ' diyerek değerlendirdi. Bakan Çelik ayrıca zam oranıyla ilgili olarak ne belirlenmesi gerekiyorsa bunun mutlaka belirlenmesi gerektiğini söyledi.

ÇOK ŞÜKÜR ENFLASYON POLİTİKASINDAN KURTULDUK

Gazetecilerin, merhum Erbakan'ın memurlara yüzde 50 zam verdiğini, Başbakan Erdoğan'dan da bu konuda yüzde 50 zam beklediklerini hatırlatması üzerine ise Bakan Çelik şunları söyledi:

' Mitinglerde böyle enterasan oranlar çıkıyor, rahmetli Erbakan Hocamız gerçekten o dönemde memurlara yüksek düzeyde bir zam vermişti. Ama bir şeye dikkat çekmek istiyorum o dönemin enflasyonu da çok daha yüksekti. Enflasyona ezilen bir çalışanlar vardı, bugün çok şükür bu enflasyon politikasından kurtulduk. O düzeylerde ne zam talep edelim; yüzde 50'lerde, yüzde 100'lerde, ne de öyle bir ekonomi olsun. Olması gerekenler olsun biz onun peşindeyiz. '

Bakan Çelik, ' Bakan olduğunuz sürece yine 1 Mayıs kutlamalarına katılacak mısınız? ' şeklindeki bir soruya ise, ' 1 Mayıs'ı tatil eden hükümet AK Parti hükümetidir. Ve güzel de bir tevafuk oldu, çalışma bakanı olduğum dönemde 1 Mayıs tatil edilmiş oldu. Bende 1 Mayıs'ın ayrı bir meclis hikayesi var, meydanlar hikayesi var, tartışmalar hikayeleri o dönem içerisinde yoğunluk arz etmişti. Netice itibariyle emek ve dayanışma günü olarak bunu ilan etmemiz bizim dönemde oldu ' şeklinde cevapladı.

Bakan Çelik, ' Sıhhiye'deki mitinge de katılacak mısınız? ' sorusuna ise, ' Bugün için program yapıldı. Taşeron işçiler dediğimiz alt işçiler, alt işverenlerin yanında çalışan işçilerin Gazi Hastanesi'nde bir toplantısı var. Taşeron işçilerle buluşacağım. Birçok anlamı olduğu düşüncesindeyim ' cevabını verdi.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı