Taner Yıldız: Katar'dan 3 Milyar Metreküp Gaz Almak İstiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Katar'dan 3 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) almak için müzakerelere başladıklarını söyledi.
Doğalgaz Katar Kanada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı 


Katar'ın başkenti Doha'da basın toplantısı düzenleyen Taner Yıldız, ham petrolün ardından doğalgaz tedarikinde de ülke çeşitlendirmesini hedeflediklerini belirtti. Katar'ın doğalgaz ve LNG tedarikinde dünyanın en büyük enerji üreticisi olduğuna dikkat çeken Yıldız, ' Spot alımları ve uzun dönemli kontratlar için iki ayrı anlaşma yapmak istiyoruz. ' dedi.

Bakan Yıldız, olumlu devam eden müzakerelerin sonuçlanması halinde bugün bir çerçeve anlaşma yaparak BOTAŞ ve özel sektörü Katar'dan spot doğalgaz alımı için görevlendireceklerini ifade etti. Şirketler ise bundan sonra pazarlıklara başlayacak. Yıldız, özellikle kış aylarında artan doğalgaz ihtiyacına dikkat çekerek, ' Önemli olan Türkiye'nin gaz ihtiyacını karşılayabiliyor olmasıdır. ' diye konuştu.

Bakan Yıldız, Kanada şirketiyle Sinop'ta nükleer santral inşaatı yapılması için anlaştıkları yönündeki haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını da söyledi. Dün imzalanan anlaşmanın Kanada'nın teklifini değerlendirebilmek için bir gerekli olduğunu dile getiren Yıldız, iki ülkedeki şirketlerin müzakereler sonunda mutabık kalması halinde nihai anlaşmanın gündeme geleceğini kaydetti.

21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı