Şahin: En Zengin İle En Yoksul Arasındaki Farkı İndirdik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, en zengin yüzde 10 ile en yoksul yüzde 10 arasındaki 18 olan kat farkını 12'ye düşürdüklerini söyledi.
Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 


Şahin, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen Gaziantep'in Yıldızları ödül törenine katıldı. Ödül töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ' Bizim bakanlığımız sosyal politikalardan sorumlu. Yani yoksulun, yetimin, yaşlının, öksüzün bakanlığı. Yoksulluğu kaldırmak, yoksulluğu azaltmak adına da bu yolcuğa çıktığımız zaman gelir dağılımı adaletsizliğini de gidereceğiz dedik. Ekonomik olarak kalkınacağız ama ayırdığımız parayı hakça ve adaletli bir şekilde insanlarımıza paylaştıracağız. Biz toplumsal huzur ve barışın zenginin hakkını da korumayı da bu makası kapatmakla olduğuna inandık. Hamdolsun yola çıktığımız zaman en zengin yüzde 10'la en fakir yüzde 10 arasındaki fark 18 kattı. Bugün bu 12 kata düştü. O yüzden bunların hepsi sosyal politika bakımından bizim gelir dağılımındaki adaletsizliği de nasıl iyi düzelttiğimizin de en iyi örneği. Şu anda OECD ülkeleri arasında en iyi gelir dağılımını düzelten bir Türkiye var. Sosyal adaleti sağlayan, yoksullukla mücadele eden bir Türkiye var. ' ifadelerini kullandı.

2002'de günlük 4 doların altındaki yaşam kalitesinin yüzde 30 olduğuna değinen Şahin, ' Bugün yüzde 3'e düştü. Bunu hızla da sıfırlayacağız. Toplumsal huzur ve barış burada gerçekleşiyor. Bir taraftan ekonomik olarak kalkınacağız, bir taraftan da insan odaklı büyüyeceğiz. ' şeklinde konuştu.

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı