Üstün Yetenekli Çocuklar Arıyorlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi ('TBMM) Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu Yalova'ya gelerek 2 okulda incelemelerde bulundu. Üstün zekalı çocukların eğitim gördüğü Atatürk Bilim ve Sanat merkezini de gezen komisyon üyeleri, bir öğretmeninin çaldığı bağlama eşliğinde şarkılar söylemesi dikkat çekti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Esengül Civelek Halide İncekara Milletvekili 


Üstün yetenekli çocukların keşfi ve eğitimleri ile eğitimlerinin tespitini hedefleyen TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu, İstanbul ve Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaptıkları incelemelerin ardından Yalova'ya gelerek 2 okulda incelemelerde bulundu. 17 üyeden 13'ünün katılımı ile gerçekleşen incelemede komisyona Yalova Valisi Esengül Civelek ve AKP Yalova Milletvekili ve komisyonun katip üyesi olan Temel Coşkun bilgiler verdi. İlk olarak Termal ilçesinde bulunan Yalova Termal Fen Lisesi'ni gezen komisyon öğretmen ve okul yöneticileri ile konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, vurgulanan tüm problemlerin not alınmasına özen gösterdi. Üyeler, ardından Çınarcık ilçesinde bulunan üstün zekalı çocuklara eğitim veren Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi'ne geçti. Üyeler, komisyon merkezi yapımını sağlayan Macide Alp isimli hayırsever tarafından karşılandı. Merkezin sanat öğretmenlerinden Fidan Özer bağlaması ile komisyona mini bir türkü ziyafeti çekti. Komisyon üyeleri hep bir ağızdan söylenen türkülere de eşlik ettiler. Komisyon Başkanı Halide İncekara komisyon çalışmalarının sürdüğü gerekçesiyle basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu bugün İstanbul'a gidecek.

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı