Milli Eğitim Bakanı Avcı 81 ilden öğretmenleri kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son 12 yılda öğretmen sayısını ikiye katladıklarını, bundan sonra da öğretmen alımı yapacaklarını belirterek, ' Ama sadece sayısal olarak çoğalmamız yetmiyor, aynı zamanda nitelik olarak da kendimizi yeniden gözden geçirmek zorundayız. Bunu da yapıyoruz ' dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Öğretmenler Günü 


Bakan Avcı, Başkent Öğretmenevi'nde 81 ilden öğretmenleri kabulünde, 24 Kasım 1928'de Millet Mektepleri'nin açıldığını ve Gazi Mustafa Kemal'e başöğretmenlik görevi verildiğini anımsattı.

Tüm öğretmenleri saygıyla selamladığını söyleyen Avcı, hayatını kaybeden öğretmenler için ülke genelindeki imam hatip liselerinde 1001 hatmi şerif indirildiğini bildirdi.

'Dünya değişti' cümlesinin sık sık dile getirildiğine işaret eden Avcı, “Burada bir nükte yapacağım ama korkuyorum çünkü yaptığımız her şaka, olmayacak bir yerinden polemik konusu yapılıyor. Ama madem dilimizin ucuna geldi söyleyelim, dünya değişiyor, çok hızlı değişiyor hatta milli eğitim bakanlarından da hızlı değişiyor. Değişimin hızını göstermek bakımından bu bir ölçü olarak alınabilir' ifadelerini kullandı.

Değişen dünyanın en hızlı dönüşen yönünün eğitim olduğunu dile getiren Avcı, geçmişte bilgi ve enformasyonun 'biricik' kaynağı görülen okul ve öğretmenin bu alandaki tekel özelliğini kaybettiğini belirtti.


24 Kasım 2015 Salı günü yayınlandı