Antalya'da Minikler Okula Başladı

Antalya ' da ilkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran yaklaşık 43 bin 800 öğrenci birlikte ile okul öncesi eğitime başlayan minikler Milli Eğitim Bakanlığının ' uyum programı ' çerçevesinde bugün okulla tanıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler İlköğretim Okulu Birinci Sınıf Antalya 


Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu ''uyum programı'', 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlamadan 10-14 Eylül tarihleri arasında başladı.

İlkokula yeni başlayan öğrencilerin okula uyumlarının sağlanması amacıyla bugün minikler aileleriyle birlikte okulun yolunu tuttu.Miniklerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. Aileler çocuklarını okul koridorlarında beklerken, minikler ise ilk kez okulla tanışmanın mutluluğunu yaşadı. Ana sınıfındaki miniklere öğretmenleri tarafından basit tanışma oyunları ile birbirleri ile kaynaşmasını sağladı. Sınıfta serbest oyun da oynayabilen öğrencilere, öğretmenleri hikayeler anlatıp, resim çalışması yaptırdı. Bazı miniklerin heyecanlı oldukları gözlenirken, bazı öğrencilerde öğretmenlerine çiçek hediye etti. Velilere ise okul tanıtımı yapıldı. Öğretmenler ayrıca öğrencilerini daha iyi tanıyabilmek ve yardımcı olabilmeleri için velilerden çocuklarını tanıtıcı bir yazı yazmalarını istedi.

Yeni eğitim sistemini faydalı bulduğun belirten veli Selma Orar, “ Bu sisteme katılıyorum. Sonuçta ben çocuğumu anaokulu da olsa bir okula verecektim. Bu sistemle de okula vermiş oldum. Erken yaşta daha iyi şeyler öğreneceğini ümit ediyorum. Bence yararlı bir sistem oldu ' dedi.

Bir diğer veli Sadık Coşkun ise, sistemin eleştirmek için erken olduğunu belirterek, “ 2 yıl içinde ben faydalarını alacağımıza inanıyorum. Sosyal bir çevrede yetişen çocuk zaten, okula gitmek için hevesleniyor. Bizimkide zaman zaman sıkıntı çıkarsa da ilk gün itibariyle okulu sevdi gibi görünüyor. Ailelerinde destek olmasıyla çocuklarımızın daha başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
10 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı