Taylandlılar Aşureyi Çok Sevdi

Tayland'daki Türk okulunda düzenlenen Aşure Günü'ne veliler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Taylandlı velilerin hazırladığı aşure, her kes tarafından çok beğenildi.
Tayland Bangkok İngilizce Aşure Günü 


Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Türk okulu Onur Koleji (Siriwat Wittaya) Aşure Günü düzenledi. Okul müdür Serhat Demir, Aşure Günü'nü gelecek yıldan geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Aşureyi ise okulun yemek kurslarına gelen Taylandlı veliler, Türk öğretmenlerin gözetiminde yaptı. Böyle bir organizasyondan görev almaktan mutluluk duyduklarını belirten veliler, gelecekte de okulun aktivitelerinde görev almak istediklerini söyledi.

Çocuğunun Türk okulundan okumasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten velilerden Preephat Ketmongkolpong, kendilerinin de okuldaki aktiviteler ile Türk kültürünü öğrendiklerini kaydetti.

Okul çalışanlarında Thimpmada Raksaseri ise bu kadar çok aşure malzemesinden ne çıkacağını çok merak ettiğini, ancak pişince çok beğendiğini anlattı. Raksaseri, ilk tabağı yedikten sonra ikici tabak için sıraya girdiğini söyledi.

Programda veliler ve öğrenciler için Tayca ve İngilizce aşureyi anlatan broşürler dağıtıldı.

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı