Sırbistan Kosova Sınırında Gerginlik Haberi 

Sırbistan ' da 6 Mayıs'ta düzenlenecek yerel seçimlere yönelik seçim kampayası çerçevesinde Sırbistan ' dan Kosova ' ya girmek isteyen Sırbistan Radikal Partisi (SRS) sempatizanları Kosova ' ya sokulmadı.
Avrupa Kosova Haşim Taçi 


Sırbistan ile Kosova arasındaki Jarinje sınır kapısında görev yapan NATO'nun Kosova ' daki barış misyonu KFOR askerleri ile Kosova polisi, yola tel örgüden barikat kurarak, Sırp Radikal Partisi sempatizanlarını taşıyan otobüs ve araçaların kosova ' ya girişini engelledi.

Aynı şekilde Sırpların çoğunlukta olduğu Mitroviça ' nın kuzeyinde seçim mitingi yapmak isteyen SRS yetkililerinin de ülkeye girişine müsaade edilmedi.SRS milletvekili Zoran Krasiç, partisine yapılan engellemeyi sert bir dille kınayarak, KFOR ' un, Sırpların siyasi eğilimlerini ifade etmesini engellediğini savundu.Sırp milletvekili Krasiç, KFOR askerlerinin, partililerin Kosova ' ya giriş yapmamamsı için yola barikat kurduklarını, bu nedenle de Kuzey Mitroviça ' da seçim kampanyası yapamadıklarını söyledi.

“Mitingimizi engelemek isyiyorlar fakat biz bu amacımızdan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuşan Krasiç, KFOR ' u durumu gerginleştirmekle suçladı.Sırbistan ' ın Kosova ' da da yerel seçim düzenleme kararı Kosova ' da büyük tepkilere yol açmıştı. Kosova hükümeti, KFOR ve Avrupa ' nın Koosva ' daki misyonu EULEX ' e, seçimleri engelemek için çağrı yapmıştı. Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Sırbistan seçimlerinin Kosova ' da yapılmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

4 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı