Pasifik'te deprem ve tsunami felaketi

Solomon Adaları açıklarında 8.0 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası oluşan tsunami yüzünden en az 5 kişi hayatını kaybetti.Güney Pasifik genelinde tüm ada ülkeleri kırmızı alarma geçerken bölgedeki ada ülkelerde de tahliyeler başladı.
Yeni Zelanda Avustralya Suriye Tsunami Beşar Esad 


Solomon Adaları ' nın 340 kilometre doğusundaki Kira Kira bölgesinde meydana gelen deprem sonrası Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi Avustralya ve Yeni Zelanda ' da olmak üzere birçok Pasifik ülkesine uyarıda bulundu.

Santa Cruz Adası ' nın Lata kentinde yüksekliği 1 metreye kadar çıkan dalgalar sonrası bazı köyler ve merkezi havaalanı sular altında kalırken, insanlar şehrin yüksek yerlerine kaçtı.
Büyük deprem sonrası kentte şiddeti 6.6 ' dan yüksek 30 ' dan fazla deprem oldu. Lata Hastanesi baş hemşiresi Augustine Pilve yaptığı açıklamada 5 kişinin öldüğünü ve ölenlerden birinin 10 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi.

Solomon Adaları ' nda Pasifik Ateş Halkası olarak adlandırılan ve 2007 yılında 8.1 şiddetinde yaşanan deprem sonrası oluşan tsunamide en az 50 kişi ölmüş ve onlarca köy yok olmuştu.
6 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı