Cezaevinden Helikopterle Kaçış Kamerada

Rusya ' nın Vologodski bölgesinde bir mahkumun, tıpkı filmlerde olduğu gibi helikopterle hapishaneden kaçması ve güvenlik görevlilerine teslim olması kameraya yansıdı.
Rusya Helikopter 


İki gün önce meydana gelen olayda mahkumu takibe alan Rus güvenlik görevlileri suçluyu yakalayarak yeniden hapishaneye getirmişti.

Görüntüde mahkum Aleksey Şestakov'un (1976) helikoptere bağlı iple hapishaneden kaçışı güvenlik kamerasına yansıdı.

Daha sonraki görüntüde suçlunun bir otomobil sahibine saldırmaya çalıştığı, fakat şoförün gaza basarak canını zor kurtardığı görülüyor. Polisler tarafından yakalanan mahkum karakola getirilirken, elleri bağlı olmasına rağmen başında üç polis nöbet tutmaya başladı.

Rusya Soruşturma Komisyonu Vologda Bölge Sözcüsü Natalya Letenkova, ilginç kaçışla ilgili yeni detayları basına anlattı. Rus yetkiliye göre helikopteri mahkumun kendisi cep telefonuyla kiralayarak tüm kaçış planını çizmiş. Mahkum özel bir havacılık şirketini arayarak iki günlüğüne Mİ - 2 tipli helikopteri kiralamış. 80 bin rubleye (yaklaşık 2 bin 700 dolar) anlaşan Şestakov daha sonra dışarıdaki iki tanıdığını 2 milyon ruble karşılığında devreye sokmuş.

Haberlerde, ' Helikopter şirketi ve pilot cezaevi kaçış planından haberi yoktu. Pilotu tehdit eden mahkumun iki adamı, aracı cezaevi üzerinde uçmasını talep etti. Helikopter bölgeye geldiğinde 20 metre yüksekliğinden yere dağcıların kullandığı ip atıldı. İpe atlayan mahkum böylece cezaevinden kaçmayı başardı ' denildi.
7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı