Amerika (ABD) Göçmenlik Yasası Prostetoları Sürüyor

Amerika ' da göç politikası ile ilgili yeni düzenlemelerin geliştirilmesi için ülkedeki senatörler ve kongre üyeleri çalışmalar düzenlemeye devam ederken on binlerce gösterici yasanın aciliyetine vurgu yapmak için Washington ' da toplanarak protesto gösterisinde bulundu.
Katolik Honduras Washington 


Üklede yaşayan göçmenler düzenlemelerin bir an önce hayata geçmesini istediklerini ifade ederken Honduras ' tan ABD ' ye göçen Javier Gomez konuyla ilgili açıklamasında, “Bize göre burası bir göçmen ülkesi ve bu yasanın geçmesine ihtiyacımız var” dedi. Gomez ayrıca, “Benim ülkemde birçok aile bölünmüş durumda. Çocuklarımızın orada kalmasını istemiyoruz. Birçok insan geri dönmek zorunda kalıyor. Ailelerin birleştirilmesi için bu fırsatı istiyorum” dedi.

ABD ' de yasal yollarla göç eden Honduraslı Shana halen birçok hakka sahip olamadığını ve ABD ' ye belgesiz göçen insanlar için yöneticilerin bir an önce af çıkarması gerektiği çağrısında bulunarak, “Ben yasal olarak burada yaşayan insanların haklarına sahip değilim. Lisansımı ya da sürücü belgemi alamadım” dedi. Virjinya Bölgesi İspanyol Katolik Havarilik Papazı Jose Hoyos ise ABD ' deki 11 milyon belgesiz göçmenin bilinebilmesi için ülke yöneticilerini göreve çağırarak bu konuda ABD ' nin açık bir yol geliştirilebileceği bir politika gütmesi gerektiğini söyledi. Hoyos ayrıca, “Yeni bir kültürün demek göçmenlerin haklarını bilmek anlamına gelir ve hiçbir insan yasadışı değildir. Herhangi bir ülkeden buraya gelen her birimiz yaşama hakkına sahibiz” dedi.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı