ABD Başkanı Barack Obama, Senato'nun Silah Kontrol Tasarısını Yorumladı

ABD Başkanı Barack Obama, Senato'nun silah kontrol tasarısını reddetmesinin ardından sert bir açıklama yaptı. Obama, Senato'nun kararını ' Washington için utanç dolu bir gün ' sözleriyle değerlendirdi.
Barack Obama Washington 


Senato'nun kararı, Obama'nın silah lobisine karşı aldığı bir mağlubiyet olarak yorumlanıyor. Bununla birlikte ABD Başkanı bu konudaki mücadelesinin ' sona ermediğini ' vurguladı.
Oylamanın ardından konuşan Obama, silah kontrol tasarısına karşı tutarlı argumanlar sunulmadığını, kararın siyasi olduğunu ifade etti.

Ulusal Ateşli Silahlar Derneği'ni (NRA) ' kasıtlı olarak yalan söylemekle ' suçlayan Obama, Cumhuriyetçiler'in de, anketlerde yasaya destek vermekle birlikte, oylamada silah lobisine boğun eğdiğini söyledi.

Obama, ' Demokratlar'ın yüzde 90'ı tasarı lehinde oy kullandı. Cumhuriyetçiler'in de yüzde 90'ı aleyhe oy kullandı ' diye konuştu.Herşeye rağmen silah kontrolüne ilişkin yasayı çıkarmaya yönelik çabalarından vaz geçmeyeceğini kaydeden Obama, konuyu gelecek sene yapılacak kongre seçimlerindeki kampanyalarda gündeme getireceğini belirtti.

Obama, ' Washington'ı değiştirmek, sizi, Amerikan halkını değiştirmek için bu konudaki özlemimizi bir süreliğine askıya almak zorunda kalacağız ' ifadesini kullandı.Tasarı, silah alıcılarının geçmiş sabıka ve akıl sağlığı taramalarının güçlendirilmesini, bu taramaların silah fuarları ve internet üzerinden yapılan alışverişlere de genişletilmesini öngörüyordu.
Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı