Adrasan Akya - Balık Avı

Antalya Adrasan Beldesi ' nden bir balık avı videosu.Ailecek çıkılan balık avı oldukça keyifli ve verimli geçiyor.Biri yaklaşık 15 diğeri ise 20 kg civarında iki tane akya balığı (kuzu balığı) ile avdan dönüyorlar.
Balık Avı Avcılık 


Amatör balıkçılar Antalya ' nın Adrasan Beldesi ' nden balık avı için bir tekne ile denize açılıyorlar.Ülkemizde son yıllarda kullanılmaya başlanılan “jigging” tekniğini kullanıyorlar.
Biri 15 diğeri ise yaklaşık 20 kg ağırlığında iki adet akya balığını tekneye çekmeyi başarıyorlar.Oltanın ucundaki üçüncü balık ise uzun bir mücadelenin ardından amatör balıkçıların oltasından kaçmayı başarıyor.Yakaladıkları iki büyük balık ile günün balık avını sonlandırarak karaya dönüyorlar.

Jigging Tekniği ile Balık Avı

Jigging tekniği ile balık avı Avrupa ve Amerika ' da yıllardır kullanılan,sahte balık ile avlanma tekniğidir.Kuvvetli bir makineye sahip,esnekliği yüksek kamışlı bir olta takımının ucuna takılan sahte yem denizin derinliklerine doğru bırakılır.Yukarıya doğru çekilen yem tekrardan derinliklere doğru bırakılır.Bu işlem sürekli tekrarlanacağı için ,kullanılan oltanın kaliteli olması gerekmektedir.Sürekli olarak aşağı ve yukarı hareket halinde olan yem ile balıkların ilgisi çekilir.

20 Şubat 2012 Pazartesi günü yayınlandı