YAR-DER'den Kutlu Doğum Etkinliği

Şanlıurfa ' nın Akçakale ilçesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAR-DER) kutlu doğum haftası münasebetiyle etkinlik düzenledi. Etkinlik sentetik çim sahada bahar havasında yapıldı.
Allah Peygamber 

İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği kutlu doğum etkinliğine bayanların daha fazla rağbet gösterdiği gözlemlendi. Etkinliğe katılan vatandaşların tevhit bayrağı ve bandajlarla etkinliğe katılması renkli görüntülere sahne oldu.

Yar-der ' in düzenlediği kutlu doğum etkinliği Kuranı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra ilahiler okundu. İlahilerin okunmasında vatandaşlarda eşlik etti. Minik kızların ilahi okuması sırasında sık sık tekbir çekilmesi vatandaşları coşturdu. İhvan ilahi gurubunun ilahi okuması sırasında bazı gençler tempo tutarak halay çekerek oynadı.

İlahilerin okunmasının ardından Kutlu doğum etkinliği kapsamında Peygamber (s.a.v) efendimizin hayatından ve örnek yaşantısından kesitler anlatıldı. Mehmet Emin Baytar hoca vatandaşlara hitaben şu hitapta bulundu ”O'nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti.

O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. O gecenin sabahı gerçekten de feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Bu hususta Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmuştur: ' Andolsunki içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkardan) kendilerini temizleyen, kendilerine kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler. ' Ayetiyle daha önceki toplumun halini bizlere haber veriyor.

Peygamberimizin doğum yıl dönümü devriyesinde O ' nun bizlere bıraktığı yola sarılmak ve sahip çıkmamız gerekir. Eğer insanlık olarak, karanlıktan aydınlığa çıkmak istiyorsak kesinlikle peygamberin yoluna ihtiyacımız vardır. O ' nun mübarek ruhuna salât ve selâm okumak hiç şüphesiz büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize olan engin sevgi ve bağlılığının bir ifadesidir.

Bununla beraber, O'nun ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O'nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz.

Unutmayalım! Alemlere rahmet olarak gönderilen muazzez Peygamberimizin, doğumunu anarken, yalnız mevlit okumak, ilâhîler söylemek ve kandil simidi dağıtmak yeterli değildir, sadece geceler düzenlemek yeterli değildir. Yüce Allah'ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yegane yolu, Peygamberimizin yolundan gitmektir. Selam, onun yolunu tutan ve Onun mesajını ileten yiğit kullara olsun.”dedi

Konuşmaların ardından program sona erdi.

14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı