Sümbül Efendide Kutlu Doğum Coşkusu

Fatih'teki tarihi Sümbül Efendi Camii avlusunda, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle semazen gösterimleri, ünlü yazarların imza günleri, kitap tanıtımları, dini sohbetler gibi çeşitli etkinlikler yapılıyor. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği organizasyon 1 hafta boyunca devam edecek.
Kutlu Doğum Kutlu Doğum Haftası Yaşar Alptekin Umre 


Kocamustafapaşa'da bulunan Sümbül Efendi Camii avlusu, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle vatandaşlarla doldu taştı.

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği avlu şölen alanına döndü. Avluda her gece semazen gösterimleri yapılıyor, ilahiler dinleniyor ve dini sohbetler veriliyor. Ayrıca kitap stantlarının yer aldığı organizasyonda, ünlü yazarlar da halkla bir araya geliyor. Yazarlar arasında Prof. Dr. Yaşar Fersahoğlu, İlahiyatçı Muhammed Emir Yıldırım, Sanatçı Yaşar Alptekin, ve Fatih Çıtlak bulunuyor.

Organizasyon kapsamında 2 kişi çekilişle umreye gönderilecek.

Vatandaşları camiye alıştırmak için organizasyonu düzenlediklerini belirten cami imamı İbrahim Yıldırım, ' Kutlu Doğum Haftası boyunca çok çeşitli yazarlar, burada halkla buluşacak. Yaklaşık bir hafta devam edecek program sonunda çekilişle iki kişi Umre'ye gönderilecek. ' dedi.

Semazen gösterimi ve ilahi dinlemek için her gün camiye geldiklerini belirten Ferhat ve Hüsniye Aktaş çifti, emeği geçen herkese teşekkür etti.

17 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı