Sakarya'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Sakarya İl Müftülüğü, Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Serdivan İlçe Müftülükleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının birlikte organize edilen “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında etkinlikler bugün 11.00 ' de Kent Meydanında yapılan “Açılış ve Mehter Konseri” ile birlikte başladı.
Atatürk Kutlu Doğum Haftası Serenli Peygamber Atatürk Kapalı Spor Salonu 


Kent Meydanında yapılan Açılış ve Mehter Konseri ' ne vatandaş büyük ilgi gösterdi. Gelen misafirlere ve Mehter Takımına Hadis-i Şerifler kitapçığı ve Hz. Muhammed ' i (S.A.V) temsil eden kırmızı gül hediye edildi. 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Sakarya ' da birbirinden farklı etkinliklerle Peygamber Efendimiz geniş kitlelere anlatılacak. Sakarya Müftüsü İlyas Serenli bu yıl ki temanın Hz. Peygamber ve insanlık onuru olduğunu belirtti.

Sakarya ' da Kutlu Doğum haftası etkinlikleri 14 Nisan 20.30 ' da Atatürk Kapalı Spor Salonu ' nda Kuran-ı Kerim ziyafeti ve Tasavvufi Musikisi Konseri ile devam edecek. Hafta boyunca Kent Meydanı ' nda Kızılayla ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini kaydeden Müftü Serenli, “Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlediğimiz programları Mehteran eşliğinde başlatmış oluyoruz. Biraz sonra açılışını yapacağımız kan bağışıyla birlikte programımız başlamış oluyor. İlçelerimizde de programlarımız olacak. Hafta içinde tüm yoğunluğuyla programlarımız devam edecek” dedi.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı