Rusya'da Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması

Rusya ' nın başkenti Moskova ' da bu yıl 13 ' üncüsü düzenlenen Uluslararası Kur ' an-ı Kerim Okuma Yarışması, dünyanın dört bir yanından genç Kur ' an hafızlarını bir araya getirdi.
Marmara Üniversitesi Dışişleri Bakanlığı İspanya Diyanet İşleri Başkanlığı Moskova 

Rusya Müftüler Konseyi tarafından ve Rusya Dışişleri Bakanlığı ' nın da desteğiyle Moskova ' nın Kosmos Kongre Salonu ' nda düzenlenen yarışmaya 34 ülkeden hafızlar katıldı.
Yarışma salonunu tıklım tıklım dolduran Kur ' an Kerim sevdalıları, iki gün devam eden yarışma sonucunda finale katılma hakkı kazanan yedi hafızın tilavetlerini dikkatle dinledi.

Tam bir Kur ' an ziyafetinin yaşandığı yarışmada hafızlar, uluslar arası jüri heyeti üyelerinin rastgele söyledikleri kısımlardan Kur'an-ı Kerim ' i ezbere okudular.Bu yılki yarışmaya geleneksel katılımcıların yanısıra ilk kez Senegal, Barbaros, Uganda ve İspanya ' nın da katılması dikkat çekti. Suudi Arabsitan ' dan Alghonaim Saud Abdulaziz başkanlığındaki uluslararası jüri heyetinin değerlendirdiği yarışmada 100 puan üzerinden 99 puan toplamayı başararak birinci sırayı kazanan Tunus ' lu Marzouk Houssem, 150 bin rublelik (5 bin dolar) para ödülünün de sahibi oldu.

İHA ' ya açıklamada bulunan jüri heyeti üyelerinden Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Atilla Akdemir, “Moskova ' da bu kadar yüksek düzeyde bir yarışma yapılmasına çok şaşırdım. Gerçekten takdire şayan bir yarışma oldu. Bazı Arap ülkelerinin bile bu seviyede yarışma yapamadığını biliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteği ile Türkiye ' de de böyle bir yarışma düzenlenmesini çok arzu ederiz. Bugün çok güzel yarışmacılar vardı. Tunus, Mısır, Ürdün ve İranlı yarışmacıları özellikle beğendim. Keşki bu yarışmada ülkemizi temsil eden Harun Mutlu isimli yarışmacımız da finale çıkıp derece alabilseydi” dedi.

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de yarışma öncesi basına yaptığı açıklamada layık bir devlet olan Rusya ' da Dışişleri Bakanlığı ' nın da desteğiyle böyle bir yarışma düzenlemekten gurur duyduklarını belirtirken, “Bugün böyle bir yarışmayı düzenliyor olmamız Rusya ' da demokrasi ve özgürlüklere verilen önemin açık bir göstergesidir” dedi.
15 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı