Raşide Nine 81 Yaşında Kuran Öğrendi

Adana ' nın Kozan ilçesinde Hoca Ahmet Yesevi Camisi Kur'an Kursu'nun en yaşlı öğrencisi Raşide Ulu (81), öğrenme azmi ile gençlere örnek oldu.
Ahmet Yesevi 


Karacaoğlan Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Camisinde 7 aydır Kur ' an-ı Kerim öğrenmek için gelen 81 yaşındaki Raşide Ulu, kursu başarı ile bitirerek belgesini aldı.İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan “Raşide ablamız tam 81 yaşında. Bir gün kursları gezerken Baktım Kur ' an-ı Kerim okuyor öğrendin mi diye sordum oda bana 'evet' dedi. Bu yaşta olduğu için şaşırdım. Kur ' an-ı Kerim bir mucizedir. Okunması ve ezberlenmesi kolay. Buna canlı şahit olduk. Bu ablamız bu yaşta herkese örnek oldu, özelliklede gençlerimize örnek oldu” dedi

7 çocuk 12 torun sahibi Raşide Ulu ise ”Herkes öğreniyor bende öğreneyim dedim. Önceden biraz zorlandım ama sonradan iyi oldu ' diye konuştu.

Raşide ninenin azmi karşısında duygulanan kurs öğreticisi Emine Sönmez de, 81 yaşındaki Raşide Ulu'nun her gün kursa erken saatlerde gelerek ön sıraya oturduğunu belirterek, ' Çok azimli olan öğrencimiz, verilen bilgileri almak için çok çalışıyor. Zorlandığı yerlerde biz yardımcı olduk gayreti ile kursumuzu başarı ile bitirdi ' dedi.Aynı sırada beraber oturduğu Asiye Sedefoğlu ' da “Raşide teyzemiz çok azimli bir öğrenci çok gayretli birisi ' şeklinde konuştu.
31 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı