Kadir Gecesinde Camiler Doldu Taştı

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni camide ibadet ederek geçirmek isteyen Ankaralı vatandaşlar, camilere akın etti. Binlerce vatandaşın ibadet etmek için koştuğu camiler dolunca birçok kişi caminin avlusuna serdikleri seccade, kilim ve kartonun üzerinde namaz kıldı.
Kadir Gecesi İbadet Kocatepe Camii 


Ankara'da Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşların en önemli adresi her yıl olduğu gibi bu yıl da Kocatepe Camii oldu. İbadet etmek için camiye akın eden genç yaşlı, kadın erkek binlerce Ankaralı, camide yer bulabilmek için erken saatlerden itibaren yola çıktı. Caminin içerisinde yer bulamayan çok sayıda vatandaş ise namazını bahçe avlusuna serdikleri seccade, kilim ve kartonların üzerinde kılmak zorunda kaldı. Teravih namazının ardından program mevlit, Kuran'ı Kerim ve ilahilerle devam etti. Geceyi ibadetle ve dua ile geçiren vatandaşlara lokum ve mevlüt şekeri ikram edildi.

Kadir Gecesi'ni gördükleri için çok mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, bu geceyi namaz kılıp, dua ederek geçireceklerini söyledi.Şehitler anısına Kocatepe Camii'nde mevlit okutan Terör Mağdurlarına ve Ailelerine Yardım Derneği (TEMAYDER) tarafından şehit yakınlarına da yardım toplandı.
15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı