Kadir Gecesi İstanbul’da Çoşkuyla Kutlandı

Ramazan ayında hemen her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Eyüp Sultan'da Kadir Gecesi büyük bir coşkuyla kutlandı. Yurdun çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar dolayısıyla camii avlusunda bile adım atacak yer kalmadı.
Eyüp Sultan Kadir Gecesi Sultan Camii İbadet 


Kadir Gecesi, İstanbul'un başta tarihi camilerinde olmak üzere bütün camilerinde coşku ile kutlandı. İftarlarını Eyüp Sultan Camii avlusunda açan binlerce kişi, Kadir Gecesi'nde Teravih Namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldılar. Vatandaşlar omuz omuza saf tutarak namaz kıldı. Kuran-ı Kerim eşliğinde dua eden vatandaşlar, geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürdü Çeşitli illerinden gelen vatandaşlarında katılımıyla binlerce insan bu geceyi dua ve ibadet ederek eda etti.

Eyüp Sultan Camii ' ni tercih eden vatandaşlardan Muhsin Yıldız, “Çok mutluyuz, Düzce ' den geliyorum. Hislerim çok güzel, duygularımı belki anlatamıyorum ama inşallah seneye de burada olurum. Askerim, hava değişimine gelmiştim. İçten içe keşke ramazanı da burada yaşasaydım diyorum. Şükürler olsun buradayız, seneye inşallah burada oluruz” dedi.
Bayrampaşa ' dan geldiğini ifade eden Nevin Kılıç, “Çok güzel, maneviyatı çok büyük bir gece. İbadet gecesi bu gece. Bayrampaşa ' dan geliyorum. Eyüp Sultan Hazretleri peygamber efendimizi misafir etmiş bir mübarek o yüzden ziyarete geldik. Zaten sık sık geliyoruz. İbadetimizi yapacağız. Şuanda erkekler teravihlerini kılıyorlar, sonra bize de sıra gelecek inşallah” diye konuştu.

Zahide Kaçmaz adlı bir vatandaş ise, “Bu gece maneviyat dolu bir gece. Tabii ki bizde geldik ama çok kalabalık. Erkekler teravilerini kılsınlar diye bekliyoruz. İnşallah ibadetlerimizi yapıp eve gideceğiz” dedi.
15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı