İşte Ramazan El Buti'nin Öldürüldüğü An!

Dünyanın en büyük dini alimlerinden biri olarak kabul edilen Ramazan El Buti'nin ölümüyle ilgili sır perdesi hala kalkmadı. Ancak El Buti'nin ölümünden sonra ortaya çıkan görüntü yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
İslam El Muhaberat El Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ramazan El Buti 


Suriye'nin başkenti Şam'ın Mezraa semtindeki İman Camii'nde öğrencilerine ders verdiği sırada meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybettiği iddia edilen Ramazan El Buti'nin aslında saldırıdan sonra sağ olduğu görülüyor! İman Camii'nin kamera kayıtlarına göre, Ramazan El Buti ilk bombada ölmeyince ön safta oturan bir kişi tarafından kafasına bir el ateş edilerek öldürülüyor. Suriye gizli servisi El Muhaberat elemanı olduğu iddia edilen saldırganın El Buti'nin kafasına sıktıktan sonra hızla olay yerinden kaçtığı görülüyor.

RAMAZAN EL BUTİ KİMDİR?

84 yaşında hayatını kaybeden El Buti'nin; fıkıh, siyer, ve din usulü konularında 60'tan fazla eseri bulunuyor. El Buti'nin en önemli eseri Fıkıh El Sira. Buti'nin yazdığı kitapların çoğu bir çok İslam ülkesindeki üniversitelerde ders kitabı olarak okutuluyor. El Ezher Üniversitesi'nde doktora yapan El Buti, Şam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde fıkıh derslerine giriyordu. El Buti ayrıca Suriye'nin en tarihi camii olan Emeviye Camii'nde cuma hutbelerini veriyordu.


9 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı