Hıristiyan Dünyası Paskalya Arefesinde

Hıristiyan dünyası, en büyük dini bayramları olan Paskalya ' nın (Easter) arifesinde Hayırlı Cuma ' yı (Good Friday) anıyor.
İsviçre Hıristiyan 


Hıristiyan inancında bugünün Hz. İsa ' nın çarmıha gerildiği gün olduğuna inanılırken, Paskalya arifesinde Hayırlı Cuma ' yı anma ayinlerini Papa 16. Benedict yönetiyor.
Hz. İsa ' nın çarmıha gerilmesinden sonra dirilişinin anıldığı bayram, dünyanın dört bir yanında farklı geleneklerle kutlanırken Cumartesi gecesine kadar yasta kalacak Hıristiyanlar Cumartesi gece yarısı ayinlerinde yakacakları mumlarla, “Hz İsa ' nın dirilerek yeniden göğe yükselişini” kutlamaya başlayacaklar.

Vatikan ' daki Paskalya Ayini'ni izlemek turistlerin Paskalya Bayramı tatili dolayısıyla başta Fransa, İsviçre ve Avusturya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden Roma ' ya geldiği öğrenildi.
Dünyanın birçok yerinde Hıristiyanlar Hz İsa ' ya ' ' çarmıha gerileceği haçı taşıtılmasını ' ' sembolize etmek için ellerinde büyük haçlarla kilise çevrelerinde yürürken, Filipinler ve bazı Güney Amerika ülkelerindeki bazı Hıristiyan tarikatları ise Hz İsa ' nın çilesine ortak olma inancıyla, vücutlarına eziyet eden ayinler gerçekleştiriyor.
7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı