Bosna Hersek İlahi Grubu Haberiyenleri Büyüledi

Mersin'de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe, Bosna Hersek'ten gelen Fatih Sultan Mehmet İlahi Korosu büyüledi. Koro söylediği bir birinden güzel ilahilerle solonu dolduran binlerce kişiyi duyulandırdı, coşturdu.
Kutlu Doğum Kutlu Doğum Haftası Mersin Fethullah Gülen 


Akdeniz Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı tarafından Yenişehir Fuar Merkezi'nde, ' İftihar Abidemiz Efendimiz ' konulu program düzenlendi. Programda binlerce kişi salonu erken saatlerde doldurdu. Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programın sunuculuğunu Reha Yeprem yaptı.

Sunucu Yeprem, Peygamberimiz için yazılmış şiirleri okudu. Daha sonra ise sahnedeki dev ekrana Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ' Peygamberimizi (SAV) anlatan vaazı yansıtıldı. Hocaefendinin Peygamberimiz için yazdığı ' Medinenin Gülü ' şiirini okuması salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı.
Daha sonra sunucu Reha Yaprem Bosna Hersek'ten gelen Fatih Sultan Mehmet Korosunu sahneye davet etti.

Koronun sahneye gelmesi ile izleyiciler ayağa kalkarak hep bir ağızda Salat-u Selam getirdi. Şef Mehmet Başraktereviç yönetimindeki koro Arapça, İngilizce, Türkçe ve Farsça söylediği bir birinden güzel ilahilerle salonu bazen coştururken zaman zamanda göz yaşlarına boğdu. İzleyiciler koronun söylediği ilahilere eşlik etti.

Solist Bünyamin Musinoviç'in Türkçe okuduğu şiir sonrası kalp şeklindeki Türk ve Basna-Hersek bayrağını açarak kalbine yaslaması salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Yaklaşık bir saat sahnede kalan koronun son ilahisinde yine salonda bulunanlar ayağa kalkarak eşlik etti. Koro alkışlar eşliğinde sahneyi terk etti. Programa Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak ile Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'nin yanı sıra, binlerce vatandaş katıldı.
21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı