2012 Hac Organizasyonunda İlk Hac Kafilesi Yola Çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 Hac Organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi yola çıktı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Esenboğa Havalimanı 


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 Hac Organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan ilk kafileler Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlandı. Törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri katıldı. Keleş, yaptığı konuşmada, hacı adaylarına seslenerek, ' Sizler giderken yalnızca kendinizi değil bütün memleketimizi, miletimizi temsilen, müslümanları temsilen oraya gidiyorsunuz. Sadece kendiniz için dua etmeyeceksiniz. Çocuklarınız, aileniz, kardeşleriniz için dua edeceksiniz ama en başta milletimiz ve bütün müslümanlar için dua edeceksiniz. Çünkü sizi Allah'ü Teala temsilci olarak seçti ve oraya davet etti ' diye konuştu.

Hacı adayları, mutluluk gözyaşları dökerek, duydukları sevinci ifade ettiler. Hacca gidenler arasında yer alan küçük çocuklar da aileleriyle birlikte hacca gittikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.Hacı adayları okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Esenboğa Havalimanı'ndan toplamda 900 kişi 2 kafile şeklinde hacca gitti. Türkiye genelinde ise, bugün 2 bin 500 kişi hacca gitti.

18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı