PSY Gangnam Style Fırtınası

Apple şirketinin ürettiği ücretsiz müzik oynatıcı programının en çok satanlar listesinde ABD, Kanada gibi dünyanın 31 ülkesinde en fazla satılan şarkı olan ve en çok beğenilen video olarak, Guinness rekorlar kitabına giren Gangnam style şarkısı yeni bir rekora doğru koşuyor.
Guinness Rekorlar Kitabı Barack Obama Bülent Ecevit Financial Times Britney Spears 


Güney Koreli Rap müziği sanatçısı PSY ismiyle tanınan Park Jae-sang ' nin “Gangnam style ' isimli şarkısı ve dansı, tüm dünyada fırtına gibi esiyor. Dünyayı kasıp kavuran “Gangnam style ' fırtınası, yeni bir rekora doğru gidiyor. Başta Kore olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde çeşitli yaş ve meslekteki insanlar, şarkıya klip çekmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Türkiye ' de şarkıya Muğla, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi illerden sonra son olarak Zonguldak ' ta klip hazırlandı. Zonguldak ' taki Bülent Ecevit Üniversitesi ' nde okuyan bir grup öğrencinin hazırladığı klip, sosyal paylaşım sitesinde büyük ilgi görüyor. Paylaşım sitelerindeki milyonlarca kez izlenen diğer gangnam style kilipleri gibi Zonguldak ' taki çekilen klipte izlenme rekoruna koşuyor. Klip, paylaşıldıktan sonraki 17 saat içerisinde 6 bin 815 kez görüntülenme sayısına ulaştı. Tuvalet, asansör ve camekanlı alışveriş merkezi önündeki sahnelerin benzerlerinin de bulunduğu klipte, döner, ekmek, pilav ve pide vurgusu da yer alıyor. Orijinal klipin bazı sahneleri ile dalga geçilen görüntülerde, sanatçının güneş gözlüğü yerine maske, çocuk parkı yerine ise çocuk oyun ve spor alanı kullanılması dikkat çekti.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama ile eşi Michaelle Obama ' nın benzerlerinin de klip çektiği şarkı ve dansı, Türkiye ' deki bazı şov programı ile dizilerde de yer bulmuştu.
Vikipedi isimli sanal ansiklopedi ise gangnam style şarkısı ile ilgili şu bilgiler yer aldı:

“Komik, ritmik ve Park Jae-sang'ın alışılmadık dans figürlerinden dolayı çok büyük ilgi gördü. Şarkı 15 Temmuz 2012'de yayınlandı. Youtube'a yüklenen videosu 22 Kasım 2012 itibarı ile 785 milyondan fazla izlenme sayısıyla Youtube'da en çok izlenen 2. videodur.Şarkı T-Pain, Katy Perry, Britney Spears ve Tom Cruise gibi ünlüler tarafından internet üzerinde paylaşıldı. The Wall Street Journal, Financial Times, CNN International ve Foreign Policy[3] gibi uluslararası yayınlarda yer buldu. Apple şirketinin ürettiği ücretsiz müzik programı iTunes'ta en çok satanlar listesinde ABD ve Kanada dahil 31 ülkede en fazla satılan şarkı oldu. 20 Eylül'de Youtube'da en fazla beğenilen video olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.”
Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
23 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı