Sürücü kursunda at eti ele geçirildi

İstanbul'da, bir ihbar üzerine operasyon düzenleyen jandarma, restoran ve kasaplara satılmak üzere kesilip hazırlanan 150 kilo at eti ele geçirdi. At etinin sürücü kursunda bulunması dikkat çekti.
Eyüp Belediyesi At Eti Jandarma Komutanlığı Sürücü Kursu 


İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine ulaşan bir ihbarda, atların kesilerek kasaplara ve restoranlara satıldığı belirtildi. Olayı araştırmaya başlayan jandarma, Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte harekete geçti. Bir sürücü kursunun kullandığı binada inceleme yapan ekipler bir atı, kesilmiş ve etleri parçalara ayrılmış halde buldu. 150 kilogram at etine el koyan jandarma ekipleri, Ş.T ile İ.K'yı gözaltına aldı.

Jandarmanın tespitlerine göre, iş görmez durumdaki atların İstanbul'un farklı yerlerinden 300 lira karşılığında satın alınıp kesildikten sonra, etlerinin yaklaşık 3 bin liraya kasap ve restoranlara verildiği belirlendi.

El konulan etler, numune alındıktan sonra kireç dökülerek imha edildi. Gözaltına alınan 2 kişi, ilgili kanun gereği 5 bin 937 lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

6 Mart 2012 Salı günü yayınlandı