Akaryakıt tankerinden kaçak sigara çıktı

Ankara polisi tarafından kaçak sigara ve sahte içki ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında bir akaryakıt tankerindeki gizli bölmelere konularak Ankara'ya getirilmeye çalışılan 87 bin 200 paket sigara ele geçirildi.
Polis Akaryakıt Tankeri Kaçakçılık Kaçak Sigara 


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bazı kişilerin doğu illerinden bir akaryakıt tankeri, yolcu otobüsü ve kargo aracılığıyla kaçak sigara ve sahte içki getirdiğini tespit etti. Polis, yapılan araştırmalar sonucunda Ankara-Samsun yolunda şüphelendiği akaryakıt tankerini durdurdu. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla tankerin zula tabir edilen gizli bölmelerine ulaşan polis, 87 bin 200 paket kaçak sigara buldu.

Yenimahalle ilçesinde de piyasaya sahte içki sürüldüğü ihbarını alan polis, GİMAD'daki adreste yaptığı aramada 430 şişe sahte içki ele geçirdi.

Altındağ ilçesinde yapılan bir diğer operasyonda ise 930 bin adet Makaron tabir edilen filtre sigara kağıdı ele geçirildi. Zanlıların içerisinde yaklaşık 250 adet filtreli sigara bulunan paketleri piyasada 15-20 liraya sattığı belirtildi. Gözaltına alınan 4 kişi haklarında yapılan yasal işlemin ardından serbest bırakıldı.

Mali polisin ele geçirdiği kaçak malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 400 bin lira olduğu bildirildi.
6 Mart 2012 Salı günü yayınlandı