Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çocukları Erbakan'ı anlattı

3 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Saadet Partisi (SP) Genel İdari Kurulu Üyesi Elif Erbakan Altınöz, 28 Şubat sürecinin, merhum Başbakan Necmettin Erbakan ve milli görüş düşüncesini iktidardan uzaklaştırmak için yapıldığını belirtti.

Necmettin Erbakan'ın ölümünün birinci yılı sebebiyle ve 'Erbakan Haftası' kapsamında, Saadet Partisi İzmir teşkilatı tarafından Balçova Termal Otel'de 'Türkiye Hoca'sını Unutmadı' adlı anma toplantısı düzenlendi. Geceye SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Genel Başkan Danışmanı ve eski adalet bakanlarından Şevket Kazan, Genel İdare Kurulu Üyesi ve Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz ile eşi Mehmet Altınöz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partililer ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Anma töreni, Necmettin Erbakan'ın İzmirli öğrencilerinin konuşmalarından hazırlanan bir slayt gösterisi izlenmesinin ardından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.


Erbakan'la uzun yıllar birlikte çalıştığını söyleyen SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, 'Bir yıl önce kendisini bugün toprağa verdik. Vefat ettiği gün Tire ilçesinde bir toplantı içerisindeydik. Önüme bir not bıraktılar. Erbakan hocamızın vefat ettiğini öğrendik. O bilim adamı, devlet adamı, siyasetçiydi. Hocamız ülkesine, milletine, vatanına aşıktı. Ülke imkanlarının rantçılara değil, gerçek sahiplerine gitmesine gayret ederdi ' dedi.


AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, siyasi hayata başlayışının sebebinin Necmettin Erbakan olduğunu dile getirerek, ''Türkiye'de inanan insanların siyaset yapmasını Türkiye yönetiminde söz sahibi olmasını bizlere öğreten, Türkiye'nin siyasi hayatına damgasını vurmuş büyük insan. Kendisinin önünde saygıyla muhabbetle eğiliyorum, hürmetle selamlıyorum ruhu şad olsun ' diye konuştu. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Erbakan'ın çok yönlü niteliklere sahip olduğunu söyledi. Gürhan, 'Hocamızın lafı olan önce manevi kalkınacaksanız sözünü hiç unutamıyorum. Allah rahmet eylesin ' şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan'ın kızı olan SP Genel İdare Kurulu Üyesi Elif Erbakan Altınöz, 'Erbakan Hocayı anlatmak kelimelerle mümkün değil. Kan bağı ile babamdan ziyade, kendi mensubu bulunduğumuz milli görüş davamızın büyüğünü kaybetmekten dolayı daha çok üzüldüm ' dedi. Erbakan'ın sıradan bir baba olmadığını, ruhunu anlayabilmenin önem taşıdığını kaydeden Altınöz, siyaseti insana hizmet için seçtiğini vurguladı. Altınöz sözlerine şöyle devam etti:

'Erbakan hoca dile getiremeyecek kadar büyük bir ruha sahiptir. 28 Şubat olayı sadece Erbakan'ı ve milli görüşü uzaklaştırmak için yapılmıştır. Üzüntü duyduğumuz yaşanan bütün süreçlerde ülkemiz ve milletimiz kaybetmiştir. Tüm kurulan partilerde aynı oyunlar oynandı. Ama Saadet Partimiz yüzyıllar boyunca kapanmayacak. Yaşadığı hayatta hem ailesi hem arkadaşları hem de kendisi çok sıkıntılar çekti. Ama Erbakan hocamız ne yaptıysa Allah rızası için yaptı. Her zaman yüzünde hafif bir tebessüm olan Erbakan hocamız, kötü olaylarda bile bizleri teselli ederdi. Babam hiçbir zaman mevki ve menfaatlar için çalışmadı. Eğer ki böyle bir hedefi olsaydı çok büyük bir bilim adamı yada Times dergisine kapak olacak dolar milyarderi olabilirdi. Babamın hayatını bir hikayeye benzetirim. Babam bir yolculuğa çıkmış esas bavulunu gideceği yere göre hazırladı. İşte dünya hayatı meşakkatli bir yolculuk gibidir. Esas hazırlık varılacak ahirete göre yapılması gerekir. Milli görüş en kısa zamanda şahlanarak yeniden doğacak. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı