Sinan Aygün'den CHP'yi karıştıracak açıklamalar

İsmi Mansur Yavaş'ın rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Sinan Aygün, Beyaz TV'de katıldığı Dinamit programında çarpıcı açıklamalara imza attı

Sinan Aygün'den CHP'yi karıştıracak açıklamalar
Sinan Aygün'den CHP'yi karıştıracak açıklamalar
İsmi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın rüşvet istediği iddialarıyla gündeme gelen CHP eski Milletvekili Sinan Aygün, Beyaz TV'de katıldığı Dinamit programında çarpıcı açıklamalara imza attı. 

'BENDEN 25 MİLYON RÜŞVET İSTEDİLER'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisinden rüşvet istediğini iddia eden  Aygün, 'Daha önce kendisi de dahil olmak üzere 3 kere benim inşaatımı denetledi. İsterse eline cetvelle gelsin benim inşaatımı ölçsün. Bakın bu kadar iddialı konuşuyorum. Benim almış olduğum 8 tane rapor var.  Bu raporları ben Yavaş zamanında aldım. Kardeşime abinle görüşmek istiyoruz demişler. 8 kişi toplantı yaptık. Biz Mansur Yavaş beyle görüştük. Biz yetkili olarak buraya geldik. Bu konuyu konuşmaya geldik dediler. Mansur Yavaş'la yukarda toplantıdan çıkıp aşağıya benim yanıma geldiler. Peki Meclis üyelerinin bu idari işlerle ne işi olabilir. Bu adam belediye yönetecek, bana sen niye Meclis üyesini yolluyorsun genel sekreterini yolla, imar daire başkanını yolla Meclis üyelerinin görevi midir bu? Meclis üyeleri, Mansur Bey'den talimat alıp görüşme mi yapacaklar? Bakın buradan ben uyarıyorum. Ankara'daki iş adamları ve müteahhitleri de uyarıyorum.  Ankara'da bunu krize sokar bu adam. Eğer bunu böyle yaparlarsa, böyle devam ederse fırsat var elimizde 10 yıl vadeli kredi var. Faizler düşmüş yüzde 10'un altına sıfır küsürlerde faizler var. Bizim daire satmamız gereken zamanlarda bunu durdurmuş vaziyetteler. Görüşmeden sonra beni aradılar. Abi bir şey söyle de biz bunu bağlayalım dediler. Dedim bağlayacağımız nedir? Siz ne istiyorsunuz sizin derdiniz ne? dedim. 25 milyon dediler. Yavaş söz konusu inşaattan 950 milyon rant elde ettiğimi söyledi, 550 milyona kendisine verebilirim. Rüşveti istedikten sonra tekrar arayıp bir şeyler yap dediler. Mansur Yavaş'a mesaj attım. 'Bana şantaja mı başladın. Elinden geleni ardına koyma dedi. Bugün Uğur Dündar program yaparken ona mesaj attım ‘Sayın Dündar ben de Sayın Mansur Yavaş'ın olduğu programda iktidarlarıyla belgeleriyle cevap vermek isterdim. Sizden beklentim, Sayın Yavaş'la beraber sizin moderatörlüğünüzde hemen yarın karşılıklı hesaplaşalım dedim. Uğur Dündar bunu okudu, Mansur Yavaş'ta dedi ki: ‘Ben yargıda hesaplaşacağım. Yargıda ona hesap soracağım' ifadelerini kullandı. 

'FETÖ YAVAŞ'I CHP'DEN ADAY ÇIKMAYA İKNA ETTİ'

Yavaş ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında aracılık yaptığını söyleyen Aygün,  'Mansur Yavaş ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında aracılık yaptım. Doğru ben Mansur Yavaş Bey'i aradım ofisime davet ettim. Bizim o zaman ki ofis Çukurambar'daydı öğlen yemeğinde buluştuk. Mansur Bey, ben CHP'liyim orada da çok mutluyum. Sayın Genel Başkan'ın talimatı doğrultusunda biz sizi partimizden aday yapmak istiyoruz dedim. Mansur Yavaş havaya fırladı. Ya sen bana bunu nasıl teklif edersin? dedi. Benim hayatım yıllarca bunlarla mücadeleyle geçmiş dedi. Ben ülkü ocaklarından geliyorum dedi. Ben bunu kendime hakaret sayarım dedi. Bir dakika dedim. Biz de sağ gelenekten geldik. Biz de Elhamdülillah Müslümanız. Bu nasıl bir konuşma dedim. Sonra gittim genel başkanım böyle oldu. Bu adam bana ağır laflar söyledi. Bunu hakaret algıladı. Aman dedim ben bu duruma düştüm başkasını yollamayın dedim. Aradan bir mühlet geçti. Benim de FETÖ'cü olduğunu bildiğim bir arkadaşım dedi ki ‘Biz Mansur Yavaş'la görüşüyoruz. Biz bunu CHP'ye alacağız' dedi. Dedim ‘Deli misiniz ya?' Bu adam bunları söyledi. Bana FETÖ'cü dediği için bunları anlatıyorum. Mansur Yavaş'ın adaylığı açıklandı. Bununla ilgili de zaten Cumhuriyet Başsavcılığı'na ayrı bir suç duyurusunda daha bulunacağım. Yapacağım şu, vereceğim telefon numaralarını Mansur Yavaş kaç sefer konuşmuş. Devletimiz bunu bulur. Konuştuğu bu adam şu anda nerededir? Nereye gitmiştir? Hangi dosyayla yargılanmaktadır? Müebbet almış mıdır almamış mıdır? 4 tane telefon numarası vereceğim. Hadi bakalım işin içinden çıksın Mansur Efendi…  Devreye giren FETÖ'cüyü savcılığa vereceğim dilekçemde söyleyeceğim. Şimdi savcılar duydu bunu izliyorlardır. Bu FETÖ'cülerden bir tanesi cezaevinde, bir tanesi FETÖ davasında yargılanıyor. Öbür ikisi de kaçak. Bizim Ankara Ticaret Odası'nın camını çerçevesini kıran ekibin içindeki adam, Mansur Yavaş'ın en iyi adamı. Benim ATO Başkanlığı seçimimde odayı basanlar, odanın camlarını kıranlar, beni tehdit edenler, bana su getirenler, bu sene odaya aday olma da bak senin de Ergenekon davan var. Bunu da bağlarız diyen FETÖ'cülerle Mansur Yavaş, kaç defa konuşmuş. Telefonları bende var. Doğru o isim Ayhan Atalay. Mansur Yavaş'ı CHP'den aday olmaya Ayhan Atalay ikna etti. Bu grup içerisinde de bir tane etkin pişmanlıktan faydalanan arkadaşımız var. O gitti bunların hepsini anlattı.Yani şunu söylemek istiyorum. Bana FETÖ'cü diyen önce kendisine baksın. Bir de bir mesaj daha vereyim Mansur'a ve bir takım kişilere, artık bu işi iyice sıkıntıya götürdüler. Çok fazla da üstümüze gelmesinler.  2014 Belediye Başkanlığı Seçimleri'nin hesabını sorarım onlara ben. Bu mesajı alması gerekenler aldılar. Benden sonra bu işi takip eden Milletvekili Bülent Kuşoğlu'dur. Bülent Kuşoğlu takip etti bu işi. Bülent Kuşoğlu bitirdi işi. Bülent Kuşoğlu'nun ağabeyi Genelkurmay istihbaratta FETÖ'den açığa alındı.'  şeklinde konuştu.

'KILIÇDAROĞLU'NA GİTTİM BANA KUŞOĞLU İLE GÖRÜŞ DEDİ'

Olaydan önce Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyen Aygün, 'Ben bu işi yapmadan evvel bu istinaf dilekçesi geri çekildiği anda başıma bir şey geleceğini anladım. Çünkü dilekçeyi geri çektiğin anda davayı kaybetmiş oluyoruz. Davayı kaybedince inşaatım mühürlenecek. Bu benim bilgisayar log kayıtlarımda var onu da çıkarttım. Hemen cumartesi sabahı Cumhuriyet Savcılığına dilekçemi hazırladım. Saat 12'de Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na gittim. Genel Başkanıma konuyu anlattım. Önüne de dilekçeyi koydum. Ben savcılığa gidiyorum dedim. Benim ekmeğimle oynanıyor dedim. Yalan yanlış iftiralar atılıyor. Yok yüz bin metre inşaat, gelin ölçün. Elinde metresi olan gelsin benim inşaatımı ölçsün kaç metre inşaat yaptım. Kemal Bey bana dedi ki ‘Dur sakin ol, tamam peki sakin olalım. Ben Bülent Kuşoğlu ile görüşürüm. Senin Mansur ile olan işini halleder dedi.' Bekledim, yarım saat sonra Kemal Bey beni aradı; 'Bülent Kuşoğlu Ankara dışındaymış. Sonra görüşeceksin' dedi. Efendim bakın benim bu karar çıktıktan sonra istinafa gitmediler. Yavaş bunu fırsata çevirir. Benim burayı mühürleme kokuları alıyorum ben. Dedim burası mühürlenir ve nitekim dediğim çıktı' şeklinde konuştu.