Sönmezateş'in FETÖ ilişkisi MASAK raporuyla belgelendi

Cumhurbaşkanı'na suikast davasında yargılanan darbeci Gökhan Şahin Sönmezateş'in, Hava Kuvvetleri'nin parasını FETÖ'ye aktardığı belgelendi.

Sönmezateş'in FETÖ ilişkisi MASAK raporuyla belgelendi
Sönmezateş'in FETÖ ilişkisi MASAK raporuyla belgelendi
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin en önemli isimlerinden biri de, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkan Yardımcılığı yapan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş oldu.

Darbeyi planlayan Yurtta Sulh Konseyi üyelerinden Adil Öksüz'le Ankara'daki villada darbe toplantılarına katıldığı bilinen Gökhan Şahin Sönmezateş'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen suikast timini oluşturduğu, başında yer alıp bizzat yönettiği iddianamede yer almıştı.

DARBECİYİM AMA FETÖ'CÜ DEĞİLİM DİYORDU
Ankara'da yakalandıktan sonra Muğla'ya getirilip tutuklanan Sönmezateş polis, savcılık ve yargılandığı Marmaris suikast girişimi ile Genelkurmay çatı davalarında FETÖ üyeliği suçlamalarını örgüte ağır sözlerle yüklenip, reddetti.

Darbe girişimine katıldığını kabul eden Sönmezateş, FETÖ üyeliği suçlaması için de, “Ben FETÖ'cü değilim. Bu elbise benim üzerimde durmaz. Gülenci değilim. Ben hiçbir tarikata üye değilim. Hiçbir imamın, hiçbir hocanın, kimsenin önünde diz çökmedim, el öpmedim bu benim karakterime uygun değil” dedi.

MASAK RAPORU, YALANI ORTAYA ÇIKARDI
Ancak darbeci askerlerin para ilişkilerini soruşturan ve takip eden MASAK, FETÖ elbisesinin üzerinde durmayacağını söyleyen Gökhan Şahin Sönmezateş'in tüm kripto ilişkilerini ortaya çıkardı. Bunları da hazırladığı raporda tek tek sıraladı. Raporda, Gökhan Şahin Sönmezateş'in, Fethullah Gülen'in en önemli avukatlarından birisi ve halen yurt dışında firarda olan Nurullah Albayrak'la para ilişkisi deşifre edildi.

MİLYONLARCA LİRALIK ALIMLAR, FETÖ ŞİRKETLERİNDEN
FETÖ'yle ilişkileri bununla da sınırlı kalmayan Gökhan Şahin Sönmezateş'in, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkan Yardımcısı olduğu dönemde FETÖ'yle kripto ilişkilerini MASAK raporu gözler önüne serdi. Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamlardan Kemal Batmaz'ın da çalıştığı FETÖ şirketlerinden Milsoft Yazılım Teknolojileri Şirketi'ne Nisan 2014 ile Temmuz 2016 tarihleri arasında toplam 7 milyon 62 bin 851 TL'lik para akışı oldu. Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'nın, 15 Temmuz darbe girişiminden iki gün önce yine aynı şirkete 1 milyon 712 bin 109 TL para aktardığı tespit edildi.