Ali Avcı: Ters köşe yapmak istedik

'Uyanış' filminin fragmanına gelen tepkiler ardından FETÖ'den gözaltına alınan filmin yapımcısı Ali Avcı, ters köşe yapmak istemiş.

Ali Avcı: Ters köşe yapmak istedik
Ali Avcı: Ters köşe yapmak istedik
'Uyanış' filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına silah dayanan görüntülerden sonra büyük tepkiler alan filmin yapımcısı Ali Avcı, FETÖ üyeliğinden gözaltına alınmıştı.

Ali Avcı, gözaltına alınmadan saatler önce Ömür Varol'la Beyaz Gazete programına konuştu. 


'NE YAPMAK İSTEDİLER ONU ÇEKTİK'
Fragmanın başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır' sözünü hatırlatan Avcı, 'Yani bu şu demek: Siz ne yaparsanız yapın göklerdeki karar uyacaksınız. Bu darbe başarılı olmadı zaten. Bunların hayali neydi? Neler yapmak istiyorlardı? Aslında bunu çektik. Tabii dokuz fragram içerisinden bir fragman yayınlayınca bunu hangi tarafa çekmek istersen o tarafa çekilir.' dedi. 

Ali Avcı: Ters köşe yapmak istedik

'NEYE HİZMET ETTİĞİNİ ANLARLAR'
Haberi ilk servis eden sitelere benzer haberler yapanlara üzüldüğünü belirten 'Bir önceki açıklamalara baksalar, filmin ne anlama geldiğini neye hizmet ettiğini ne olduğunu çok iyi bilecekler.' şeklinde konuştu. 

Ali Avcı: Ters köşe yapmak istedik

'ŞEREFSİZLERİN BAŞINDAKİ ŞEREFSİZ'

Fragmanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına silah dayayan komutanın kim olduğu sorulan Ali Avcı, 'Darbenin başındaki adam belli olmadığı için ne Akın Öztürk diyebiliriz, ne şey diyebiliriz. Sinemaya bu işi kurgulayan adam olarak çıkardık. Bu işi planlayan asıl baş psikopat bu. Adam bir ajan. Darbenin bir numarası belli olmadığından Akın Öztürk desek yalan. Adil Öksüz desek adam askeri bir kıyafetle değil. Şu an ne olduğu belli değil. Bugünde haberi çıkmış... Kaçak... Bu şerefsizlerin başındaki en şerefsiz adam. İsmi yok bu adamın.' cevabını verdi.

'TERS KÖŞE YAPMAK İSTEDİK'

Ali Avcı, Erdoğan'ın bütün ailesinin öldürülmüş olduğu sahne için ise şunları söyledi: Bunun devamının ve öncesini bilinçli olarak vermedim ben. Neden? Çünkü FETÖ'cülerin, şerefsiz tayfanın 'Ulan nasıl olmuş, öldürülmüşler mi?' dediklerinde gelip filmde ters köşe olacakları bir mevzu yapmak istedik.