MHP'li muhaliflerin toplantısında olay

Mersin’in Silifke İlçesinde Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Silifke Kültür Merkezinde ki vereceği konferansı basan Silifke Ülkü Ocakları üyeleri masaları devirerek kürsüyü işgal etti.

MHP'li muhaliflerin toplantısında olay
Mersin İl Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Levent Nogay, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer ve Ülkücü gençler konferansın olacağı Silifke Kültür Merkezine gelerek konferansı bastı. Çıkan arbedede masalar devrildi kürsü işgal edildi.

Konferansın başlayacağı sırada Silifke Kültür Merkezi kapısından içeri giren Ülkücü gençler platform üzerine kurulu masaları yere devirirken kürsüyü işgal ettiler. Silifke Emniyet Müdürü Murat Esertürk ve polis memurları protestocu Ülkücüleri içeri almamak için büyük bir mücadele verdiler. “Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” sloganları atan Ülkücüler 30 dakika Kültür Merkezi içerisinde kaldılar. Mikrofonu ele geçiren Mersin İl Ülkü Ocakları başkan Yardımcısı Levent Nogay konferansın yapılmamasını istedi. Daha sonra Kültür Merkezi içerisinden çıkan protestocu Ülkücüler Kültür Merkezi önüne gelerek burada bir süre beklediler. Konferansın yapılmaması için direnen Ülkücü gençler Silifke Emniyet Müdürü Murat Esertürk ile konuşarak olay yerinden dağıldılar.

Levent Nogay yaptığı konuşmada, “Ülkücü hareket içerisinde dizayn yapmaya kalkışıyorsunuz. Kime hizmet ediyorsunuz. Kim tarafından yönlendiriliyorsunuz. Biz yeminli Ülkücü gençler olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Biz bu davaya yemin ettik. Bu davaya bu ülkeyle ihanet edenlerle her yerde savaşmaya bileğimizle gücümüzle varız” dedi.