Kılıçdaroğlu adli yıl açılışına katılmayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adli yıl açılış töreniyle ilgili olarak "Katılmayacağım... Gelen davetiyede adres başka ama toplantı başka bir yerde yapılıyor. Bu da kendi içinde müthiş bir çelişki" dedi.

Kılıçdaroğlu adli yıl açılışına katılmayacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayarak, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, adli yıl açılışına katılıp katılmayacağı sorusu üzerine katılmayacağını belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti:

'Yargıtay Genel Sekreteri geldi. Davetiyeyi getirdi. Davetiyede adres olarak bir otel var, orada yapılıyor. Biz de 'olur' dedik. Çünkü yargının şöyle bir özelliği var, yargıya siyaseti sokmamalıyız. Çünkü siyaseti sokarsak, adalet tecelli etmez. Adil yargılama olmaz. Bu işin özü adil yargılamadır. Herkes çıkan yargı kararında 'evet' diyecek 'bu doğrudur' ve kabul edecek bunu. Gelen davetiyede adres başka ama toplantı başka bir yerde yapılıyor. Bu da kendi içinde müthiş bir çelişki. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da orada konuşacağı söyleniyor. Binali Yıldırım'a aktardığım için söylüyorum. Geleneksel olarak, adli yılın açılışında bir savunma konuşur, Türkiye Barolar Birliği Başkanı, bir de yargı konuşur, Yargıtay Başkanı ve tören biter.'

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin olağanüstü hal ortamından süratle normalleşmesi gerektiğine vurgu yaparak, 'Hükümetin bunu yapması lazım. Sayın Cumhurbaşkanı gelir, o da dinler, yargının şikayetleri olur o da dinler, baronun şikayetleri olur o da dinler, savunma makamını dinler ve hep birlikte ayrılırız oradan.' dedi.



Kaynak: AA