Gökçek'ten bomba 14 Ağustos iddiası

Melih Gökçek son günlerin en çok konuşulan '14 Ağustos' iddiaları hakkında açıklama yaptı. Gökçek FETÖ'cülerin planının ne olduğunu açıkladı.

Gökçek'ten bomba 14 Ağustos iddiası
Gökçek'ten bomba 14 Ağustos iddiası
Gökçek, FETÖ'cülerin Amerikalılar vasıtasıyla suni bir deprem yaptırabileceklerini söylerken 'Gölcük'te deprem olursa, Fethullah Gülen beddua etmişti bak oldu diyecekler. ” dedi.

Beyaz Tv'de Latif Şimşek'in sunduğu Gündem Özel programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek FETÖ'cülerin bir başka hain planı daha olduğunu belirtti.

Başkan Gökçek, 1999 yılında gerçekleşen Gölcük Depremi'nin TESLA deprem makinesiyle  ABD ve İsrail tarafından yapıldığı iddialarının ortada dolaştığını, buna dair somut belgelerin ve görüntülerin olduğunu söyledi. Fransız Le Figaro gazetesinin Marmara Denizi'nde deprem olacağı iddilarının yer aldığını ve bu iddianın halkı endişeye sevk ettiğini kaydeden Gökçek, Gölcük depreminde iddiasını destekleyen görüntüleri de izleyiclerle paylaştı. 

KOMPLO TEORİSİ DEĞİL AMA....


 Gökçek ' Vatandaşlarımız Melih Gökçek komplo teorisi kuruyor demesin. Benim böyle bir şey yapılacağına dair bir iddiam kesinlikle yok. Ama FETÖ'cüler iddiası bu. Diyorlar ki 'Amerikanlılar bize söz verdi. Biz Ak Parti'nin kuruluş yıldönümünü olan 14 Ağustos'ta öyle bir deprem yaptıracağız ki; İstanbul'un büyük bir bölümü çökecek.' dedi.

FETÖ'CÜLER PROPAGANDA YAPIYOR


FETÖ'cülerin bunun üzerinden propaganda yaptıklarını ifade eden Gökçek 'Bu korkuyu vermeye çalışıyorlar. Böyle bir şey olursa diyecekler ki 'Hoca ne kadar büyük bir adam. Söylemişti 14 Ağustos'ta bir şeyler olacaktı. Beddua etti oldu' diye.' şeklinde konuştu. 

NELER OLMUŞTU?

-14 Ağustos tehdidi


Fuat Avni hesabı ile ilgili olarak Başbakanlık'ta çalışan Mustafa Koçyiğit'in gözaltına alınmasının ardından, onun ismiyle abisine ait olduğu iddia edilen bir hesap açıldı ve '14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın.' Şeklinde bir tweet atıldı.

Ayrıca, 3 Ağustos'ta kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin twitter hesabından; '14Ağustos'ta görüşmek üzere..” diye atılan tehdit tweeti, tedirginliği artıran başka bir unsur oldu.
14 Ağustos'un neden tercih edilmiş olabileceği sorusunun en net cevabı, Ak Parti'nin kuruluş yıldönümüne denk geliyor olması.

-Gülen de 14 Ağustos'u işaret edip tehdit etti


İnsanlar, 14 Ağustos nedir - ne değildir? diye tartışırken bu sefer de FETÖ lideri Fetullah Gülen'in bir sözü tekrar gündeme geldi. Gülen, üstü kapalı bir tehdit barındıran 'kuluçka' örneğinde; 'Ne kadar ağır gelirse gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret' diyordu.