Yeni trend Pokemon Go oldu

Doksanlı yılların en popüler oyunlarından olan Pokemon yeniden sahneye çıktı ve Pokemon çılgınlığı yeniden başladı.

Yeni trend Pokemon Go oldu
Yeni trend Pokemon Go oldu
Akıllı telefonlara yönelik mobil olarak hazırlanan Pokemon Go ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. İlk olarak Yeni Zelanda ve Avustralya’da ardından ise Amerika Birleşik Devletleri'nde oyunculara sunulan Pokemon Go’nun oyun sunucuları kısa süre içerisinde çöktü.

Nintendo tarafından geliştirilen ve bir ortaklık olarak piyasaya sunulan oyun Pokemon Go ismini alırken oyun Türkiye'de şu an oynanabilir durumda değil.

Gerçek Yaşamda Oynanıyor!

Oyunun gerçek haritalar ve kamera üzerinden oynanması, kişilerin kendi yaşamı üzerinden oyun oynayabilmesi oyunu çok daha farklı bir duruma getirirken, kişilerin yaşadığı şehirlerde Pokemon avına çıkmasını sağlayan oyunda ilerledikçe daha zor pokemonlar şehrin çeşitli noktalarında karşınıza çıkıyor.

Onları yakalamak için kişilerin kendi Pokemon’ları ile mücadele etmesi gerekirken görevlerin tamamlanması ve tüm Pokemonların yakalanması oyundaki temel amaç.

Oyunda 722 farklı Pokemon karakterlerinin yer aldığı belirtilirken oyundaki Pokemonların belirlenebilmesi ve Pokemonların yakalanabilmesi adına kilometrelerce gezmek ve bazı uzakla yerlere de gitmek gerekiyor. Bu açıdan oyunun en çok zor noktalarından bir tanesi de uzak yerlerdeki Pokemonların avlanması

Konuyla ilgili yapılan ilk açıklamalarda dağıtım tarihleri ve süreci ile ilgili bilgiler paylaşılmazken özellikle oyunun ne zaman sunulacağı ve Türkiye'de oynanabileceği bilinmiyor. Şu an ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunulan oyun pek çok ülkede oynanabilir durumda olurken internet üzerinden paylaşılan videolar ile oyun hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak mümkün.