Fenerbahçe 1 - 0 Braga

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 mücadelesinin ilk maçında Fenerbahçe, Portekiz temsilcisi Braga’yı 1-0 yendi.

Fenerbahçe 1 - 0 Braga
Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga ile karşılaştı. Ülker Stadı'ndaki maçta Portekiz ekibini 1-0 mağlup eden Sarı-Kanarya Avrupa'daki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

Braga'yı yıkan gol maçın 83. dakikasında Mehmet Topal'dan geldi. Ceza sahası dışından harika bir vuruşla topu ağlara gönderen Mehmet Topal Kadıköy'deki 43 bin, ekranları başındaki milyonlarca sarı-lacivertli taraftarı sevince boğdu.

Basel'de final hedefleyen Fenerbahçe, çeyrek final için 17 Mart'ta oynanacak rövanş maçına önemli bir avantaj taşıdı.

Luis Nani sonradan oyuna girdi
Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani, Braga karşısında maça yedek kulübesinde başladı.

Ligde Beşiktaş maçında yedek kalan, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise sakatlığından dolayı kadroya giremeyen Nani, Braga karşısında 65. dakikada Volkan Şen'in yerine oyuna girdi.

Fenerbahçe 1 - 0 Braga

İlk yarıda birbirlerini tarttılar
Rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skorla ayrılmak isteyen Fenerbahçe, rakibi üzerinde baskı kurmaya çalıştıysa da Braga'nın sahaya iyi yayılmasıyla ilk dakikalarda bunu başaramadı. Portekiz ekibinin açığını bulmakta zorlanan sarı-lacivertli takım, ceza alanına atılan uzun toplarla pozisyon üretmeye çalıştı. Fenerbahçe, en etkili pozisyonunu 38. dakikada Van Persie ile yakaladı ancak kaleciyi geçemedi. Son bölümde baskı kuran ev sahibi takım, aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Fenerbahçe 1 - 0 Braga

Van Persie'nin golü iptal edildi

İlk yarıda defansif bir strateji benimseyen sarı-lacivertliler ikinci 45 dakikada gol için Braga kalesine yüklendi. Sarı-lacivertliler Robin van Persie'yle 53. dakikada bir de gol buldu ancak hakem Clément Turpin tartışmalı bir ofsayt kararıyla golü iptal etti.

Fenerbahçe 1 - 0 Braga

Pereira ikinci devrede hücum borusunu üfledi
Dakikalar ilerledikçe Vitor Pereira risk almaya başladı. Pereira, ofansif aksiyonları arttırmak için iki Portekizli yıldız; Nani ve Meireles'i sahaya sürdü. Özellikle kanat beklerinin hücuma katkısıyla birçok pozisyona giren temsilcimiz, bu bölümde rakibine sahayı dar etti. Fenerbahçe son oyuncu değişikliğinde Alper Potuk'un yerine Fernandao oyuna girdi.

GOOOLL! Harikasın Mehmet Topal
Braga karşısında aradığımız gol 83. dakikada Mehmet Topal'ın ayağından geldi. Orta sahada kaptığı topla ceza sahasına ilerleyen Mehmet Topal, ceza yayı üzerinden yaptığı plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve temsilcimiz Mehmet Topal'ın 83. dakikadaki golüyle sahadan 1-0 üstün ayrılan taraf oldu.Bu eşleşmede çeyrek finale adını yazdıracak tarafı 17 Mart'ta Portekiz'de oynanacak rövanş maçı belirleyecek.