TSK'dan YPG'ye operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'deki PYD mevzilerini bombalamaya başladı.

TSK'dan YPG'ye operasyon
TSK'dan YPG'ye operasyon
Türkiye sınırının hemen karşısındaki Suriye'nin Azez kasabasını kuşatan ve burada konuşlanan PYD mevzilerini Fırtına obüslerinin bombaladığı öğrenildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin bugün Suriye'nin Halep kentinin YPG kontrolündeki bölgelerini top ateşiyle vurduğunu duyurdu.

AFP'nin aktardığına göre, örgütün sözcüsü Rami Abdul Rahman, hedefler arasında Miniğ Askeri Havaalanı olduğunu söyledi.


TSK'dan YPG'ye operasyon


CNN Türk'e konuşan Türk güvenlik yetkililerine göre TSK, Maranas köyünün 1 km. yakınındaki YPG mevzilerini vurdu. Bombardımanın halen sürdüğü belirtiliyor.

Reuters'a konuşan bir Türk hükümet yetkilisi, 'Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez bölgesindeki PYD hedeflerini top ateşine tuttu' dedi.

Amerikan Washington Post gazetesinde kullanılan bu resimde, Şubat ayı başından geçen perşembe gününe kadar Suriye'nin Halep şehri çevresindeki son gelişmeleri detaylandırıyor.

Suriye'deki savaşın kaderini belirleyecek olan Halep cephesinde terör örgütü PKK bağlantılı YPG iki gün önce stratejik Miniğ Hava Üssü'nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez kasabasına operasyon başlattığı biliniyordu.

TSK'dan YPG'ye operasyon


Türkiye'nin bombardımanından sonra bölgedeki yerel kaynakların geçtiği görüntüler.