Erdoğan açlık grevi yapan HDP'li vekiller hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açlık grevi yapan HDP'li milletvekilleri hakkında konuştu. "Bu oyunlara gelmeyiz." diyen Cumhurbaşkanı, "Birileri açlık grevi yapıyor, eş başkanlarını biliyorsunuz sağda solda tatil yapıyor. Büyükada'da şu anda bisikletle tatilde olanlar da var." ifadesini kullandı.

Erdoğan açlık grevi yapan HDP'li vekiller hakkında konuştu
Erdoğan açlık grevi yapan HDP'li vekiller hakkında konuştu
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir evin bodrum katında bulunan yaralıların alınması için İçişleri Bakanlığı'nda yaptıkları girişimlerin sonuç getirmediği gerekçesiyle, Bakanlık binasında açlık grevine başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı. 

'Bu oyunlara gelmeyiz.' diyen Cumhurbaşkanı, 'Birileri açlık grevi yapıyor, eş başkanlarını biliyorsunuz sağda solda tatil yapıyor. Büyükada'da şu anda bisikletle tatilde olanlar da var.' şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi de yapabilirler şunu da yapabilirler bunu da. Bunların yeri parlamentodur. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Adeta taşeronu gibi hareket ediyorlar. Sen niye parlementoda değilsin de oradasın. Ne işin var senin orada? Sonra gidip yok açlık grevi yapacağız. Birileri açlık grevi yapıyor, eş başkanlarını biliyorsunuz sağda solda tatil yapıyor. Büyükada'da şu anda bisikletle tatilde olanlar da var.

CİZRE'DE AMBULANSLARIN GÖREV YAPMADIĞI İDDİASI
Bunların hepsi yalan. Orada sürekli olarak ambulans var. Dün bakanımız da açıkladı. 5-6 ambulans orada bekletiliyor. Güvenli bölgeye ambulansların girmesi söz konusu değil. Yaralını al ambulans olduğu bölgeye getir. Bunu yapmıyorlar. Yapmadıkları gibi mecliste bile telefonla konferans yapmaya çalıştılar. Bu ideolojik yaklaşımla o ambulansları ateş menziline sokup, şoför olsun doktor olsun ölüme karşı karşıya bırakıyorlar.

Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları kasıtlı götürmüyorlar. Belki de yaralı yok. Ambulansları menzile sokarak bir üstünlük kurma çabası içerisindeler.

DEMİRTAŞ ADA'DA
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın öğretmen eşi Başak Demirtaş'la birlikte Büyükada'da bisiklet gezisinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. 

Erdoğan açlık grevi yapan HDP'li vekiller hakkında konuştu