Demirtaş: Zana'nın talebi parti adına yapılmış bir başvuru değil

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Leyla Zana'nın 7-8 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebine yeni cevap geldiğini belirterek, randevu talebinin parti adına yapılmış bir başvuru olmadığını söyledi.

Demirtaş: Zana'nın talebi parti adına yapılmış bir başvuru değil
Demirtaş: Zana'nın talebi parti adına yapılmış bir başvuru değil
Ulusal ve uluslararası insan hakları derneklerinden oluşan heyeti kabul eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Leyla Zana'nın 7-8 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebine yeni cevap geldiğini belirterek, randevu talebinin parti adına yapılmış bir başvuru olmadığını söyledi.

Diyarbakır'da karne töreni esnasında bir okula yapılan bombalı saldırıyı da kınayan Demirtaş, saldırıyı “Vahşet anlayışı” olarak değerlendirdi.

Demirtaş, “Biz hiçbir örgütün uzantısı veya siyasi kanadı değiliz. HDP olarak parlamentonun üçüncü büyük grubuyuz, gücümüzü seçmenlerimizden alırız, meşruiyetimizi de halk desteğinden alırız. Bunun her seferinde tartışmaya açılmasını kabul etmiyoruz. Siyasetin toplumun sorunlarının çözümünde muhatabın kim olacağını kişiler belirleyemez, halk belirler. Halk belirlemiştir. Bu siyasi iradeyi tanımamak, buna saygı duymamak halkın iradesine saygı duymamaktır. Başka muhataplıklar üzerinden devasa Kürt sorununu çözmeyi düşünüyorlarsa, bunu yapma güçleri varsa buna engel olmayacağız” dedi.

PKK'nın Ortadoğu genelinde ve dünyanın birçok ülkesinde faaliyet yürüten ve aynı zamanda silahlı kolu olan bir örgüt olduğunu kaydeden Demirtaş, “Türkiye'de PKK ve devlet arasında büyük savaş var. Bu savaşı çözme konusunda güvenlikçi politikalar dışında bir irade ortaya çıktığında onu muhatap almayıp kimi muhatap alıp çözecekler merak ediyorum” diye konuştu.

Leyla Zana'nın yaklaşık 7-8 ay önce bir randevu talebinde bulunduğunu belirten Demirtaş, Zana'nın görüşme talebinin parti adına olmadığının altını çizerek, “Partimiz adına bir randevu talebinde bulunulmamış. Kendisi kişisel olarak çaba sarf etmek istiyor bu konularda. Biz görüşmesinde bir sakınca görmüyoruz. Sonuçta halk savaş istemiyor, sorunun diyalogla çözülmesini istiyor. Bu konuda çaba sarf eden, kapıları açma konusundaki bütün çabalara saygı duyarız” şeklinde konuştu.

“TAM BİR VAHŞET ANLAYIŞIDIR”

Diyarbakır'da bir okula karne dağıtımı sırasında bomba atılmasına ilişkin konuşan Demirtaş, “Net bir şekilde bu saldırıyı kınadığımızı ifade ediyorum. Tam bir vahşet anlayışıdır, küçük çocukların bulunduğu okul bahçesine bomba atmak tam bir vahşettir. Fakat öyle bir ortamdayız ki, hiçbir suçun failini gerçek olarak ortaya çıkartacak bir irade yok. Etkili soruşturma yapacak ne bir savcı ne de kolluk gücü var. Fail kim olursa olsun kınadığımızı belirtiyorum” diye konuştu.

Demirtaş: Zana'nın talebi parti adına yapılmış bir başvuru değilLeyla Zana Erdoğan'dan randevu istediDemirtaş: Zana'nın talebi parti adına yapılmış bir başvuru değilCumhurbaşkanı'ndan Zana açıklamasıDemirtaş: Zana'nın talebi parti adına yapılmış bir başvuru değilDiyarbakır'da okul bahçesine bomba attılar
Kaynak: İHA