Erdoğan'dan parti kapatma ve dokunulmazlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir" dedi.

Erdoğan'dan parti kapatma ve dokunulmazlık açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a HDP'lileri tutumu ve teröre destek olan bu kişilerin partilerinin kapatılıp kapatılmayacağı soruldu.

Erdoğan, 'Parti kapatma olayı düşünülmemeli, gündeme dahi gelmemeli. Ama suçu irtikap eden milletvekili, belediye başkanı veya başkaları olabilir. Bunlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Diyarbakır ve Ankara Başsavcılıklarının başlattığı soruşturmaları da bu çerçevede değerlendirmek lazım. Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir' dedi.

Erdoğan'dan parti kapatma ve dokunulmazlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'dan dönüşü sırasında gazetecilerle sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takip eden gazeteciler, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın oturacağı koltuğu boş bıraktılar.