Yılmaz Özdil, Kılıçdaroğlu'nun nasıl kaybettiğini yazdı

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Yılmaz Özdil, Kılıçdaroğlu'nun nasıl kaybettiğini yazdı
Yılmaz Özdil, Kılıçdaroğlu'nun nasıl kaybettiğini yazdı
Muhalif kimliği ile tanınan Sözcü gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil, bugünkü köşesine girdiği her seçimi kaybeden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu taşıdı.

CHP Genel Başkanı'nın 2009 yerel seçimlerini, 2010 referandumunu, 2011 genel seçimlerini, 2011 ve 2013 meclis başkanlığı seçimini, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimini ile son olarak yapılan 2015 genel seçimi ve meclis başkanlığı seçimini nasıl kaybettiğini anlatan Özdil, “Üzülüyorsunuz, haklı olarak öfkeleniyorsunuz ama…Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, silsile halinde, diğerleri de yanlış gider. Gerçek budur.” dedi.

Özdil, CHP'yi geri almadan Türkiye'yi geri almanın mümkün olmayacağını ifade etti.

İşte Yılmaz Özdil'in Kaybetme Sanatı başlıklı yazısından çarpıcı bölümler:

*
2014 yerel seçimini kaybetti.
Milli görüşçüleri, cemaatçileri, ülkücüleri, özerkçileri, akp'den kovalananları aday gösterdiler, neredeyse sadece chp'lileri aday göstermediler. “Çıkan sonucu başarısızlık olarak görmüyorum, sevindirici bir çizgimiz var, kararlılıkla yukarıya gidiyor” dedi.

*
2014 cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti.
 
Chp'de adam kalmamış gibi, Mısır'dan aday getirdi. Ahali internete koştu, google'dan “kim bu?” diye aradı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tanınma oranı, sadece yüzde 22'ydi. CHP seçmeninin bile tanımadığı bir adayla, Akp seçmeninin Chp adayına oy vermesini umut ediyordu!
 
2015 genel seçimini kaybetti.
Seçimden önce Sözcü yazarlarıyla yemek yedi. Bekir Coşkun “seçimde şansınız var mı?” diye sordu. “Yok” dedi. Daha ne desindi?

*
2015 meclis başkanlığını kaybetti.
Cumhurbaşkanlığı için kendi partisinden aday çıkarmak varken, gidip Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday çıkarmıştı. Meclis başkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu adayken, bu sefer gitti kendi partisinden aday çıkardı. Neticede, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bile oyunu alamadı.

KÖŞE YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ