ABD Angela Merkel'i de dinledi
ABD'nin Berlin Büyükelçisi John B. Emerson'un, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Almanya'yı dinlediğine ilişkin iddiaların medyaya yansıması üzerine başbakanlığa çağrıldığı bildirildi.

Federal Meclis (Bundestag) NSA Araştırma Komisyonu Başkanı Patrick Sensburg, Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye yaptığı açıklamada, ABD'lilerin ortaya çıkan yeni iddialar karşısında bir açıklama yapmak zorunda olduklarını dile getirdi.
Yeni ortaya çıkan belgelerde Merkel'in 2011'in Ekim ayında Vietnam'a seyahati sırasında danışmanıyla Yunanistan kriziyle ilgili yaptığı telefon görüşmesinin dökümüne yer verildi. Merkel'in görüşmede Yunanistan'daki kriz için en iyi çözümün hangisi olduğu konusunda kararsızlığını, bu konuda Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve diğer bazı aktörlerle görüş ayrılıkları yaşadığını dile getirdiği ifade ediliyor.
"Çok gizli" olarak nitelenen bu belgenin ABD tarafından İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda ile de paylaşıldığı vurgulandı.
