Gizli tanıktan şok iddia

Ataşehir'deki sırlar dünyası aralandı! Gizli tanık, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yle ilgili şunları anlattı: Başkanın belediyede kod adı Faruk olan özel bir muhasebecisi var. Tüm usulsüz işlemleri bu yapıyor!

Gizli tanıktan şok iddia
İstanbul'daki Ataşehir Belediyesi, rant iddialarının bir numaralı adresi haline geldi. CHP'li Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin adeta gayrimenkul kralı olduğu belirlendi. İlgezdi'nin 4 yaşındaki kızı Turnam Nehir İlgezdi üzerine bile Çanakkale'de bir taş villa ve Ataşehir'de ultra lüks dubleks daire olduğu tespit edildi.

'RÜŞVET LİSTESİ ELİMDE'
Eniştesinden ablasına kadar herkesi mülk sahibi yapan İlgezdi'nin icraatlarıyla ilgili bir bilgi de bu kez gizli tanıktan geldi. İçişleri Bakanlığı, İlgezdi'yle ilgili soruşturma başlatırken ortaya gizli tanık çıktı. Belediyede çok üst düzey bir yetkili olan gizli tanık, dün İstanbul Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne gitti. İlgezdi'yle ilgili çok önemli bilgiler verdi. Gizli tanık, elinde Ataşehir Belediyesi ile İlgezdi çiftine verilen rüşvetlerin ve bunun karşılığında yapılan usulsüz inşaatların listesinin bulunduğunu söyledi. İddialar üzerine ihbarcı, soruşturmayı yürüten müfettişlere yönlendirildi.

'YURT DIŞINA PARA KAÇIRDI'
İşte gizli tanığın iddiaları: "Battal İlgezdi'nin Ataşehir Belediyesi'nde kod adı Faruk olan E.A. adlı bir muhasebecisi var. Bu kişinin belediyede resmi görevi yok. Ancak belediyede ona özel oda tahsis edildi. E. A., İlgezdi'nin tüm usulsüz işlerini yapan muhasebecisidir. Yine Battal İlgezdi'nin Özkan K. adlı yeğeni bulunmaktadır. Özkan K. rüşvetler için aracılık yapan kişidir. Şafak Ş. adlı kişi de para transferlerini yürütüyor. Battal İlgezdi ile eşi Gamze İlgezdi, 100 milyon TL'yi yurt dışına nakit olarak çıkardı. Battal İlgezdi'nin eşinin kardeşi olan Hünkar Akkuş adına açılan döviz hesaplarıyla da yurt dışına paralar kaçırıldı."