Uyuşturucu baronu El Chapo, duşa kazılan tünelle kaçtı

Meksikalı hükümeti, El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Guzman Lorea'nın hapisten kaçış görüntülerini yayınladı.

Uyuşturucu baronu El Chapo, duşa kazılan tünelle kaçtı
Uyuşturucu baronu El Chapo, duşa kazılan tünelle kaçtı
Meksika hükümeti, uyuşturucu baronu El Chapo'nun, ülkenin en yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçış anının görüntülerini basına servis etti. Basın mensupları ayrıca Chapo'nun kaçtığı tüneli de görüntüledi.

El Chapo'nun hücresini 24 saat izleyen kameralardan elde edilen görüntülerde, Meksika'nın yüksek güvenlikli Altiplano Hapishanesi'nden kaçan uyuşturucu kralının hücresinden çıkış anı görülüyor.

Öte yandan yetkililer, El Chapo'nun kaçışı yüzünden ulusal hapishaneler direktörü ile Altiplano Hapishanesi'nin müdürünün görevden alındığını açıkladı.

HÜCREDE 2 KÖR NOKTA VAR
Meksika Ulusal Güvenlik Komiseri Monte Alejandro Rubido, Chapo'nun kaldığı hücrede duş ve tuvaletin olduğu kısımda kameraların görüntüleyemediği 2 kör nokta bulunduğunu ve kaçış tünelinin girişinin bu noktalardan birinde olduğunu açıkladı. Rubido duş ve tuvaletin olduğu bölümün, mahkumlara mahremiyet sağlamak amacıyla kameralar tarafından izlenmediğini belirtti.

DEVLETLE DALGA GEÇTİ
Görüntülerde El Chapo akşam 8.52'de kör noktaya gidiyor ve bir daha geri dönmüyor. Bu andan sonra Chapo'dan kendi yayınladığı fotoğrafa kadar haber alınamadı. Uyuşturucu baronu kendi fotoğrafını paylaşarak yakalanması için seferberlik ilan eden devlet yönetimi ve hapishane çalışanlarıyla dalga geçti.

Meksika İçişleri Bakanı Miguel Osorio Chong ve Adalet Bakanı Arely Gomez, El Chapo'nun yakalanmasına yardım eden kişilere 3,8 milyon dolar ödül verileceğini açıklamışlardı.

İşte o fotoğraf;

Uyuşturucu baronu El Chapo, duşa kazılan tünelle kaçtı