Engin Alan, Balçiçek İlter'e konuştu

18 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Balyoz davasında yeniden yargılama sonucu beraat eden MHP Milletvekili ve emekli Korgeneral Engin Alan, Habertürk'ten Balçiçek İlter'e konuştu.

Engin Alan, Balçiçek İlter'e konuştu
Engin Alan, Balçiçek İlter'e konuştu
18 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Balyoz davasında beraat eden MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan içini döktü.

Tekrar MHP'den aday olmayacağını söyleyen Engin Alan, Meclis'te hoşgörünün kaybolduğunu söyledi. Alan, Habertürk'ten Balçiçek İlter'e şunları söyledi;

'BENİM BURADA NE İŞİM VAR DEDİM'

Meclis'e dair ne anlatabilirsiniz?

Her fikirden insanın “Benim hakkımı koru'' diye oraya gönderdiği bir topluluk. Kavgalı ve sıkıntılı bir dönemdi. Hoşgörü de gitmiş. “Benim ne işim var burada?'' diye çok düşündüm.

'SAYIN ÖCALAN DEDİKÇE KAN BEYNİME SIÇRIYOR'

Hoşgörülü müsünüz? Örneğin HDP'lilere karşı?

Yanımda oturuyorlardı üstelik, çok acayip bir duygu. Kürsüye çıkıp “Kürdistan”, “Sayın Öcalan” dediklerinde beynime kadar kan çıkıyor tabii. Emir astsubayım dahil şehit verdiğim, bayrağa sarıp ailelerine gönderdiğim vatan evlatları gözümün önünden geçiyor.

Hiç ağladınız mı?

Ağlamayı pek bilmem. Komutan olmak o demek zaten. İçinizde fırtınalar koparken soğukkanlı duracaksınız.

'ÖCALAN'IN NİYE VERİLDİĞİ ORTADA'

Rahmetli Ecevit “APO'yu bize neden verdiler bilmiyorum'' demişti. O zaman Özel Kuvvetler Komutanı'ydınız. Siz de aynı şeyi düşündünüz mü?

Bugün çözülme sürecine baktığınızda, Öcalan'ın niye verildiği ortada, yine BOP çıkıyor karşımıza. Benim de soru işaretlerim vardı, ancak bunu söyleyebilirim.

'ÖFKEM SÜRÜYOR'
Hapishaneden çıktınız, ilk basın toplantısında çok öfkeliydiniz...

Ben öfkeli olmayacağım da kim olacak? Öfkem azaldı ama hâlâ sürüyor. Cezaevindeyken annemi, kayınvalidemi kaybettim. Hapishaneden çıktıktan 15 gün sonra 2 kardeşimi peş peşe toprağa verdim. Nasıl öfkeli olmazsınız? Kimsenin kimseye “Pardon” diyecek hali var mı?