O isimden Kırıkkanat'a cevap

"Kamyoncular kitap okuru değildir" diyen Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat'a 48 yaşındaki kamyon şoförü Cevat Koç'un cevabı manidar oldu.

O isimden Kırıkkanat'a cevap
O isimden Kırıkkanat'a cevap
İzmir'de Kitap Fuarı'na gelen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat'ı Twitter'da kamyoncu eylemine çağırdıktan sonra, 'Kamyoncular kitap okuru değildir' karşılığını alan Cevat Koç, yanıt verdi.

Yaklaşık 30 yıldır muavinlik ve kamyon şoförlüğü yapan 48 yaşındaki Cevat Koç, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat'ı kamyoncuların grevine davet etti. Kendi seslerini duyurabilmeleri için aydın olarak gördükleri Kırıkkanat'ı davet eden Koç, yazardan aldığı cevap karşısında adeta yıkıldı. Mine Kırıkkanat, Koç'a, 'Kamyoncular ve şoförler benim okurum değil. Zaten kitap okuru da değiller. Ben okurlarımla buluşmaya geldim İzmir'e!' diye cevap verince, sosyal medyadan büyük tepki görmüştü.

O tweeti tüm kamyoncular adına attığını belirten kamyoncu Cevat Koç, Ankara'daki kamyoncular garajında Sabah'a konuştu. Koç, 'Ben o twette kişinin yazar olması ve bizim sesimiz olarak gördüğüm için tüm kamyoncu arkadaşlar adına attım. O ilk cevabı verdiğinde yazarın acele ile attığını, düşünmeden cevap verdiğini düşündüm. Ancak daha sonra bu söylemlerine devam etmesinin ardından zihniyetinin o olduğunu anladım' diye konuştu.

Kamyoncularında kitap okuduğunu ancak yaşam şartları nedeniyle bunu sürekli hale getiremediklerini belirten Koç, 'Biz Mine Hanım'a neden kamyoncuların kitap okuyamadığını anlatabilmek için buraya davet ettik. Kaldı ki biz kitap okuyoruz. Herkes kendi yaşantısına göre kitap okumaya çalışıyor. Ben ve benim birçok kamyoncu arkadaşım kitap okuyor. Eğer biz kitap okumasaydık Mine Hanım'ı nereden tanıyacaktık. O kişinin buna sevinmesi lazımdı' şeklinde konuştu.

Yarıda bırakmak zorunda kaldığı Anadolu Üniversitesi'nde açık öğretim okuduğu dönemde kamyonu park edip sınava gittiğini belirten 1 çocuk babası Cevat Koç, 'Millet evde TV izler biz ise asfaltı izleriz. 3 ay çocuklarımızı görmediğimiz zamanlar oluyor. Ben her fırsat bulduğumda molalarda kitap okurum. Bu kitabın içeriği sürekli değişir. Bazen dini kitaplar okurum bazen siyasi. Hatta Karl Marx'ın Das Kapital'inden Mevlana'nın kitaplarına kadar okudum. En sevdiğim yazar olan Aziz Nesin'in tüm kitaplarını okudum. En son okuduğum 3 kitaptan 2'si Dan Brown'a ait. Diğer kitap ise Trevenian'ın Şibumi kitabıdır' diye konuştu.

Kamyoncuların sorunlarından da bahseden Koç, 'Kamyoncunun en büyük sorunu nakliye sitelerindeki komisyoncu ve simsarlardır. Biz kamyoncular olarak konaklama ve sosyal tesisler istiyoruz. Bizim hakkımızı savunan bir dernekleşme yok' dedi.

O isimden Kırıkkanat'a cevapMine Kırıkkanat'tan tepki çeken tweet