Melih Gökçek Osmanlı Halk Pazarı esnafına seslendi

Ankara Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangında 250 iş yeri yandı. Olay yerine giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, esnafa seslendi. Başkan Gökçek, yanan yerin onarımı için üç alternatif sundu.

Melih Gökçek Osmanlı Halk Pazarı esnafına seslendi
Ankara Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangında 250 iş yeri yandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nda sabaha karşı çıkan yangına, 35 araç ve 108 personelle anında müdahale etti.

Olay yerine giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, esnafa seslendi.

Esnafa geçmiş olsun dileklerini sunan Melih Gökçek, 'Sayın Başbakanımız da buraya gelecekti ama yetişemedi. Kendisiyle telefonla konuştum sizlere selamları var. Hem Sayın Başbakanımızın hem de kendi düşüncelerimi size aktaracağım' dedi.

'BURAYI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ'

'Allah nasip ederse yarın esnaf kardeşlerimizi Büyükşehir Belediyesi binasına bekliyorum. Orada toplantı yapacağız' diyen Gökçek, 'Birinci konu şu; yarın Sayın Başbakanımız bu konuyu Bakanlar Kurulu'nda ele alacak. Özellikle sigorta konusunda öyle zannediyorum ki erteleme yapacak. İkicisi kredi imkanları araştırılacak. Üçüncü Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ile istişare yaptık. Burayı Allah nasip ederse ticaret odasıyla birlikte yeniden ayağa kaldıracağız' şeklinde konuştu.

GÖKÇEK'TEN ESNAFA ÜÇ ALTERNATİF

Değişik alternatifler düşündüklerini belirten Başkan Gökçek, esnafa yarına kadar düşünmesi için üç alternatif sundu. Gökçek şunları söyledi:

'Birinci teklif mevcut olan çarşıyı yıkacağız yeniden yapacağız. İkinci alternatif ise çift katlı pazar yeri yapacağız. Üçüncü alternatifde  ben buraya çok yüksek inşaat verebilirim. Kat karşılığı verirseniz yüksek bir bina sahibi olursunuz. Daha büyük işler yaparsınız. Bunların hepsinin takdiri size ait.'

Gökçek'in bu sözlerini esnaf, 'İşte bu' diyerek alkışladı.

Melih Gökçek Osmanlı Halk Pazarı esnafına seslendiAnkara Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın: 250 iş yeri kül oldu