Balbay: Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsam istifa ederdim

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Eğer CHP'nin başında siz olsaydınız, o koltukta oturmaya devam eder miydiniz?" sorusuna, "Ben etmezdim" yanıtını verdi. Balbay, "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusunu ise "Niçin olmasın" şeklinde yanıtladı.

Balbay: Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsam istifa ederdim
Balbay: Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsam istifa ederdim
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin 1 Kasım seçimlerinde aldığı sonucu değerlendirdi.
 
'KOLTUKTA BEN OLSAYDIM DEVAM ETMEZDİM'
Balbay, 'Siz eğer CHP'nin genel başkanı olsaydınız şu anda bu başarısızlık karşısında o koltukta oturmaya devam eder miydiniz' sorusuna 'Etmezdim. Ben etmezdim' yanıtını verdi. Balbay 'Örneğin önceki gün ölüm yıldönümünde andık; Erdal İnönü'yü büyük kılan çekilmesini bilmesiydi' diyerek İnönü'den örnek verdi.

BALBAY'DAN CHP GENEL BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK
CHP'nin olağan kurultayını önemli bir şans olarak gören Mustafa Balbay 'Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?' sorusuna da şu yanıtı verdi:

'Bu tür yerlere aday olunmaz. İzlenen süreç böyle sürükler. Öyle bir hırsın altında, aklımı o hırsın önüne geçirmek istemiyorum. Genel süreç bakarsınız bizi taşır. Niçin olmasın… Ve o kongrelerde adım adım bir şey pişer. Ya da derler ki ‘Balbay 4-5 kişilik yeni bir ekip oluşturalım. AK Parti'yi başarıya götüren bir kadro hareketidir bence.'